Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η γλώσσα μας και Εμείς.. εσύ τι κάνεις ;

Η γλώσσα μας και Εμείς.. εσύ τι κάνεις ;

Του Γιώργου Ζαφειρόπουλου

"Όλοι πρέπει να γίνουμε γνώστες της Ελληνικής γλώσσας για να κατανοήσουμε καλλίτερα την δική μας γλώσσα.Το να μάθεις να σκέπτεσαι , να κρίνεις , να είσαι ακριβολόγος, να ζυγίζεις τις λέξεις σου ,να ανταλλάσσεις ιδέες , να ακούς τον άλλον σημαίνει ότι είσαι σε θέση να κάνεις διάλογο.!!!!!!!

Οι λέξεις είναι το φρούριο που προφυλάσσει από την κτηνωδία.

Όταν δεν γνωρίζουμε ,όταν δεν μπορούμε να εκφραστούμε , όταν χειριζόμαστε τα πράγματα κατά προσέγγιση όπως κάνουν πολλοί ( νέοι) σήμερα , όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά να ακουστούν , όταν ο λόγος δεν είναι επεξεργασμένος επειδή η σκέψη είναι ασαφής, τότε δεν μένει παρά η γροθιά ,το ξύλο ,η τυφλή βία . Και αυτή απειλεί να στραγγαλίσει όλο τον δυτικό πολιτισμό.->> Αυτά αναφέρει η Γαλλίδα φιλόλογος και Ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγύ  (1913-2010).

Ένα προφητικό κείμενο –διαπίστωση που καθημερινά επιβεβαιώνεται . Έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή . Η απομόνωση ,η τεχνολογία ,η αδιαφορία , η πνευματική καθίζηση , η έλλειψη επικοινωνίας ,η κοινωνική διάλυση σε συνδυασμό με την πολιτισμική μας παρακμή , μας οδηγούν στην καταστροφή.  Το σώμα εξουσιάζει την ψυχή και το πνεύμα άρα έχουμε περάσει στην κυριαρχία των μοχθηρών των φαύλων κατά τον Αριστοτέλη. Ο σημερινός άνθρωπος χαμένος μέσα στην οικονομική και τεχνολογική απληστία παλεύει ανάμεσα στην παρακμή και την απόλαυση .

Δεν μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι η πορεία της ανθρωπότητας , που βαδίζει  χωρίς ιδέες, αρχές ,αξίες ,χωρίς ηθική ,δίχως αρετή και γνώση μα το βασικότερο χωρίς παιδεία.

Έχουμε γίνει  εξαρτημένοι υπηρέτες των τεχνολογικών προϊόντων και της απληστίας του χρήματος. Έχουμε χάσει το νόημα και τον σκοπό της ζωής μας , που δεν είναι μόνο η απολαυστική επιβίωση, αλλά η σωστή και ανθρώπινη διαβίωση. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρει ο άνθρωπος να κάνει σκοπό του τον ανθρωπισμό που συνίσταται στην υπευθυνότητα και την ελευθερία και να υπερισχύσει ο νους του σώματος.

Εμείς οι Έλληνες τι κάνουμε για την γλώσσα μας που τόσο υμνούν και όχι μόνο η Ζακλίν ντε Ρομιγύ αλλά και χιλιάδες πολίτες του κόσμου που αναζητούν  μέσα από τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων το νόημα της ζωής ;Την υποτιμάμαι, δεν την μιλάμε , την αλλάζουμε ,δεν την γράφουμε, την θεωρούμαι άχρηστη για πέταμα και την έχουμε ήδη  πετάξει  και ιδιαίτερα οι νέοι μας. Και για  του λόγου το αληθές έχω μια  κατάσταση με  τους τίτλους  30 καταστημάτων με ρούχα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας από αυτά μόνο 6 έχουν Ελληνικούς τίτλους τα υπόλοιπα 24 ξενόγλωσσους.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να γκρεμίζουμε και να καταστρέφουμε ό,τι δικό μας ότι το Ελληνικό και να αποδεχόμαστε την όποια σαβούρα αρκεί να είναι εισαγόμενη; Γιατί ως πολίτες διαμαρτυρόμαστε για κατοχή, μνημόνια, κλπ όταν  κάνουμε  ότι μπορούμε  και μας αρέσει  πολύ , να είμαστε υποτακτικοί ξενολάτρες εμείς οι ίδιοι που θυμώνουμε ως προς τα άλλα τάχα  με την τρόϊκα και τους δανειστές;

Που είναι η υπηρηφάνεια για την γλώσσα μας ,για την θρησκεία μας ,για τα έθιμά μας , για την ιστορία μας ,για την φυλή μας ,για τον πολιτισμό μας, για την κληρονομιά μας και εν τέλει για την Πατρίδα  μας ; Μήπως δεν τα γνωρίζουμε; Μήπως έχουμε ενταχθεί όλοι σε κάποια διεθνή ιδεολογία όπως τον προηγούμενο αιώνα που καταργούσε τα πάντα  σύνορα ,εθνικότητες, πατρίδες κατ΄εντολήν της Κουμμουνιστικής Διεθνούς και  στο όνομα της επανάστασης; Τι κάνουμε εμείς για να διαφυλάξουμε το κάθε τι δικό μας ; Γιατί δεν είμαστε πρωτοπόροι αλλά αγκομαχούμενοι  υποτακτικοί  ακολουθητές;  Γιατί επικρατούν οι μετριότητες ,η ανευθυνότητα ,η ανοησία,  η ανικανότητα ,ο διχασμός  και το ψέμα ; Δεν μπορώ να κατακρίνω κανέναν ούτε τους γονείς ούτε την νεολαία αλλά αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα μας. Αυτοί είναι  οι ηθικοί αυτουργοί για την κατάλυση της δύναμης της Δημοκρατίας.

Η διάλυση της εκπαίδευσης ως το αγκωνάρι της παιδείας με την ευρεία έννοια είναι δικό τους έργο και  φέρνει δυστυχώς αυτά τα αποτελέσματα. Την παρακμή.

<<Να αγαπάς την ευθύνη. Εγώ ,εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την γης (την Πατρίδα). Αν δεν σωθεί ,εγώ φταίω.>> Ν. Καζαντζάκης

Αν ενώσουμε όλοι τα εγώ μας τότε θα πετύχουμε να ονειρευόμαστε ,να ελπίζουμε να προοδεύουμε ,να ζούμε ωραία και ελεύθερα .

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις