Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή μουσικός Βασιλική Μουρίκη εξομολογείται στο Best: «Τα όνειρα υπήρξαν το καταφύγιο μου»

Η Πατρινή μουσικός Βασιλική Μουρίκη εξομ...

"Μου λείπει η Πάτρα..."

Πάνω από όλα η μουσική. Η Βασιλική Μουρίκη μας ταξιδεύει στα μουσικά της όνειρα από την Πορτογαλία όπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Κυκλοφόρησε το Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Αυτό το διάστημα βρίσκεσαι στην Πορτογαλία… Τι σε κρατάει εκεί;

Τους τελευταίους μήνες ζω στην Πορτογαλία απολαμβάνοντας τις ομορφιές της. Μέσω ενός προγράμματος νεανικής κινητικότητας, έχω την τύχη να σπουδάζω εδώ θέατρο και  film studies και παράλληλα να ψάχνομαι μουσικά σε νέα μονοπάτια. Είναι τρομερή εμπειρία να σπουδάζεις στο εξωτερικό και να βλέπεις τις διαφορετικές προσεγγίσεις κάθε λαού απέναντι στην τέχνη. Είναι επίσης όμορφο να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα. Όλα μου τα μαθήματα διδάσκονται στα Πορτογαλικά οπότε με τον καιρό βελτιώνομαι πάνω στη γλώσσα.

Συχνά μου προκύπτουν και δουλειές πάνω στο modeling, αλλά για μένα αυτό που προέχει αυτό το διάστημα είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, καθώς διανύω το τελευταίο μου έτος και σε λίγο παίρνω το πτυχίο μου. Έχω δημιουργήσει τον κύκλο μου εδώ, κάνω μερικές εμφανίσεις αραιά, τζαμάρω αδιάκοπα όμως με μουσικούς και σκαρώνουμε βιντεάκια για το Youtube. Αυτό το διάστημα με έχει βοηθήσει να βάλω το μυαλό μου σε μια τάξη και πλέον επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ξέρω ακριβώς τι θέλω να κάνω με την μουσική μου.

Ποια είναι πλέον η σχέση σου με την Πάτρα;

Μου λείπει η Πάτρα.. Έχω 3μιση - 4 χρόνια μακριά της και μου φαίνεται σαν χθες. Έχω επίσης να την επισκεφτώ από τον περασμένο Φεβρουάριο και η σκέψη αυτή με μελαγχολεί. Ευτυχώς που το διάστημα πριν φύγω για Πορτογαλία με επισκέπτονταν οι γονείς μου συχνά στην Αθήνα, γιατί εγώ είχα πιεσμένο πρόγραμμα. Το πρώτο πράγμα όμως που θα κάνω όταν επιστρέψω και πάλι στην Ελλάδα θα είναι να έρθω στην Πάτρα, να κάνω και πάλι βόλτες στο κέντρο, να κάτσω μέχρι αργά στο λιμάνι και να θυμηθώ την εποχή που  πήγαινα σχολείο και άραζα με την κιθάρα μου γρατσουνώντας καινούρια ακόρντα, ενώ πάντα με περίμεναν οι γονείς μου σπίτι για να τους πω πώς πήγε η μέρα μου. Η Πάτρα είναι η πόλη που συντηρεί τις πιο γλυκές μου αναμνήσεις, τις πιο αθώες, τα πρώτα μου όνειρα, τις πρώτες μου προσπάθειες, τις πρώτες μου επιτυχίες, μα και τις φορές που έπεσα και χρειάστηκε να σηκωθώ ξανά.

Οι Πατρινοί σε γνώρισαν μέσα από την ενασχόληση σου με το τραγούδι. Τι θυμάσαι πιο έντονα από την εποχή που ξεκινούσες;

Όταν πρωτοξεκίνησε ο κόσμος να ακούει για εμένα, ήταν όταν συμμετείχα σε ένα Παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού. Ήταν πολύ έντονη η στήριξη που είχα από όλα τα Πατρινά μέσα ενημέρωσης και μέσω αυτών και από τον κόσμο, που είχε αρχίσει να μου στέλνει εμψυχωτικά μηνύματα στην σελίδα μου. Είχα τρελαθεί από την χαρά μου! Ούτε που πίστευα αυτό που συνέβαινε, γιατί για περίπου ένα χρόνο όλο αυτό ήταν πολύ έντονο και παράλληλα είχα lives, κάποιες συνεντεύξεις κ.λπ. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος. Τα μηνύματα του κόσμου είχαν αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ένιωθα ότι ζούσα ένα όνειρο μέχρι που κάποια στιγμή αυτή η πρώτη ένθερμη αντίδραση καταλαγιάζει και αυτοί οι άνθρωποι πλέον σε ακολουθούν και σε στηρίζουν λιγότερο ‘’φωναχτά’’. Ακόμη πιστεύω ακράδαντα πως αυτοί οι πρώτοι μου υποστηρικτές, ευθύνονται για όλα όσα ακολούθησαν και τους ευγνωμονώ. Μου έδωσαν τρομερή ώθηση να συνεχίσω.

Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή που είχες μέχρι σήμερα σε σχέση με το τραγούδι;

Δεν είμαι σίγουρη για να είμαι ειλικρινής. Ίσως η περσινή μου εμφάνιση στην συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα στην Αθήνα. Ήταν σίγουρα μια τρομερή εμπειρία. Ωστόσο κάτι που φέρνω και ξαναφέρνω στο μυαλό μου όσο καιρό βρίσκομαι στην Πορτογαλία, είναι η τελευταία μου εμφάνιση πριν φύγω, στο HolyWood Stage. Ήταν κατά τη γνώμη μου μακράν το καλύτερό μου live από όλες τις απόψεις. Είδα τον εαυτό μου διαφορετικό επί σκηνής, είχα πολύ καλούς μουσικούς στο πλευρό μου, ο κόσμος το διασκέδαζε και το έδειχνε και με τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί φίλοι μου τραγουδιστές.

Το ευρύ κοινό σε γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή σου στο Χ- Factor. Τι γεύση σου άφησε η συμμετοχή σου στο παιχνίδι;

Ήταν μια έντονη εμπειρία που μου άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις και με έφερε κοντά με ανθρώπους που στην πορεία έγιναν φίλοι μου, μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες και εξακολουθούμε να μιλάμε για τα άγχη μας και τα σχέδιά μας. Το X - Factor με έφερε σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό, ενώ μετά το παιχνίδι είχα κάποιες προτάσεις που προσπάθησα να διαχειριστώ με σύνεση.

Εκτός από το τραγούδι έχεις ασχοληθεί και με άλλα πράγματα...τι σε έχει κερδίσει τελικά;

Η απάντηση θα είναι πάντα η μουσική. Σπουδάζω θέατρο, έχω κάνει θέατρο, έχω κάνει modeling, φλερτάρω πια με το travel blogging, αλλά όλα αυτά μαζί απλά με κάνουν να συνειδητοποιώ με πόση προσμονή περιμένω την μέρα που θα δω τα ‘’μουσικά’’ μου όνειρα να πραγματοποιούνται.

Ποια είναι τα όνειρα που έχεις πραγματοποιήσει;

Δεν ξέρω. Όχι πολλά συγκριτικά με αυτά που προσδοκώ να πραγματοποιήσω ακόμα. Είναι free το να ονειρεύεσαι και τα όνειρά μου υπήρξαν πάντα το καταφύγιό μου. Ζω για τη μέρα που θα πραγματοποιήσω έστω τα μισά από αυτά γιατί σαν παιδί συνήθιζα να κάνω πραγματικά τρελές σκέψεις για το μέλλον.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight