Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Διακομματική για το Δημογραφικό μίλησε η Λιολιώ Καλυπέρα - ΦΩΤΟ

Στη Διακομματική για το Δημογραφικό μίλη...

Υστερα από πρόσκληση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, συμμετείχε με τοποθέτηση  στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Σίας Αναγνωστοπούλου, Βουλευτή Αχαΐας. Η κα Κολυπέρα, ενημέρωσε την επιτροπή για τη συχνότητα διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στον δυτικό κόσμο καθώς και για τις επιπτώσεις της νόσου στη ζωή της γυναίκας.

Η σχετική ενημέρωση του «Άλματος Ζωής»:

«Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού σε πολλές περιπτώσεις  συνεπάγεται την είσοδο της γυναίκας σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση επηρεάζοντας άμεσα την γονιμότητα της.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστιες προσπάθειες για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Οι εξελίξεις και τα νέα είναι ελπιδοφόρα και αισιόδοξα. Τα ποσοστά των γυναικών που επιβιώνουν από τον καρκίνο του μαστού συνεχώς αυξάνονται.

Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλές νέες γυναίκες να επιβιώνουν από τον καρκίνο με εξαιρετική πρόγνωση και με τη ζωή μπροστά τους και βέβαια την επιθυμία να αποκτήσουν ένα παιδί.

Η θέση του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας είναι ότι ως χώρα επιβάλλεται να επενδύσουμε σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο, όπου με τη δέουσα προσοχή να αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της γονιμότητας των ογκολογικών ασθενών. Λειτουργία διεπιστημονικών ομάδων, σωστή και έγκριτη ενημέρωση των ασθενών για τις επιλογές τους είναι απαραίτητα για την επόμενη μέρα.

Επιλογές όπως η κρυοσυντήρηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων, με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέλλον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις