Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολλές οι καταθέσεις στην Αχαΐα αλλά μικρά τα ποσά- Έτσι φτάσαμε στην κορυφή των Ελλήνων καταθετών - ΒΙΝΤΕΟ

Πολλές οι καταθέσεις στην Αχαΐα αλλά μικ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Στην 4η θέση πανελλαδικά φιγουράρει η Αχαΐα με καταθέσεις πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ότι αφορά στις συνολικές αποταμιεύσεις των κατοίκων της. Τα στοιχεία που προκύπτουν από την τράπεζα της Ελλάδας, αναφέρουν οτι  2.285 δισ ευρώ υπάρχουν στις τράπεζες και αφορούν σε Αχαιούς.

Οι Αχαιοί κρατούν "χρυσά" πουγκιά στις τράπεζες ... - The Best News

Η αναγωγή ωστόσο σε ατομικό επίπεδο κατατάσει την Αχαΐα πολύ χαμηλά πανελλαδικά, καθώς οι κατα κεφαλήν καταθέσεις βρίσκονται πολύ χαμηλά. Γεγονός που επιβεβαιώνει  πως ο πλούτος συγκεντρώνεται σε χέρια λίγων. 7.840 ευρώ είναι το ποσό που προκύπτει από την διαίρεση των 2,285 δισ, ανα κάτοικο στην Αχαΐα!

Ο λογιστής φοροτεχνικός Πολυχρόνης Θωΐδης, μιλά στο thebest.gr και εξηγεί τους αριθμούς, που δεν σημαίνουν απαραίτητα πως το χρήμα "ρέει" στην περιοχή!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπεζας της Ελλάδος, οι πέντε πολυπληθέστεροι νομοί της χώρας, δηλαδή Αττική-Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αχαΐα και Λάρισα, συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο καταθέσεων, καθώς το σχετικό ποσό διαμορφώνεται στο 80,2% του συνόλου της επικράτειας.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα και αρκετές νησιωτικές περιοχές συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο καταθέσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ενδεικτικό των επιπτώσεων της αρνητικής πορείας της οικονομίας από το 2010 και μετά είναι ότι το συνολικό ύψος των αποταμιεύσεων έχει μειωθεί κατά 50% από τα υψηλά του, επιστρέφοντας στο 2002!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις