Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κυριακοπούλου: Πολυτεχνείο, αγώνας για τη Δημοκρατία

Μαρία Κυριακοπούλου: Πολυτεχνείο, αγώνας...

Το Πολυτεχνείο είναι ένας συμβολισμός αντίστασης σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία & την Ελευθερία

Η Αχαιή πρώην βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου σε ανακοίνωση της αναφέρει πως πέρασαν 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

«Η απότιση τιμής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν από τις σφαίρες της χούντας, σε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία των συνταγματαρχών, πάντα είναι μια οφειλόμενη υποχρέωση και χρέος στην ύψιστη πράξη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, που σήμερα δοκιμάζεται.

Το Πολυτεχνείο είναι ένας συμβολισμός αντίστασης σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Είναι αυτά τα ιδανικά, που οδηγούν την κοινωνία να πορευτεί και να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο.

Το σύνθημα “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία” εκφράζει το διαρκές αίτημα για το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, όπου η μόρφωση είναι απαραίτητο στοιχείο γνώσης και προόδου. Σήμερα, που η βία και οι αλλοπρόσαλλες ακρότητες αμαυρώνουν πανεπιστημιακούς χώρους και η παιδεία υποβαθμίζεται, το Πολυτεχνείο δείχνει το δρόμο στους νέους. Είναι η αντίσταση στο έλασσον και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των ονείρων τους. Είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις