Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξέσπασε η μάνα του Ν. Καραπάνου: "Δεν άκουσα ούτε μια συγνώμη για τον θάνατο του γιου μου"- Ένοχος ο μεθυσμένος οδηγός

Ξέσπασε η μάνα του Ν. Καραπάνου: "Δ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος που προκάλεσε μεθυσμένος το δυστύχημα

Σε βαρύ κλίμα έγινε σήμερα στα Δικαστήρια της Πάτρας η δίκη για το τροχαίο που στοίχησε τη ζωή στον 22χρονο Πατρινό φοιτητή Ιατρικής Νίκο Καραπάνο. Ο άτυχος νέος σκοτώθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2015, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ένας μεθυσμένος 44χρονος οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το όχημα του.

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε, ο οδηγός δεν πέρασε τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς νοσηλεύτηκε ελαφρά τραυματισμένος αλλά του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για έξι μήνες. Δεν προφυλακίστηκε για το τροχαίο καθώς από το νόμο θεωρείται πλημμέλημα.

Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του 22χρονου φοιτητή της Ιατρικής που έπεσε θύμα τροχαίου- Ένα μεγάλο "γιατί;" στα χείλη όλων- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τη ιστορία του 22χρονου Πατρινού φοιτητή που "έσβησε" στην άσφαλτο - Τον χτύπησε μεθυσμένος οδηγός -ΒΙΝΤΕΟ

Να σημειώσουμε ότι πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον 22χρονο συνελήφθη, στις 5 Νοεμβρίου 2016, και πάλι να οδηγεί μεθυσμένος, πέρασε αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή.

Το πρωί της Δευτέρας, η αίθουσα του δικαστηρίου γέμισε με συγγενείς, φίλους του άτυχου 22χρονου και της οικογένειας του.

Εκεί ήταν και  αυτόπτης μάρτυρες το τροχαίου που κατέθεσαν όσα είδαν. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που δύο χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού τους ζητούσαν τη δικαίωση και τις απαντήσεις στα ερωτηματικά που τους βασανίζουν. Σήμερα έζησαν ξανά την πιο τραγική μέρα της ζωή τους.

Περίμεναν υπομονετικά έξω από τη δικαστική αίθουσα να εκδικαστεί η υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την Πάτρα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Τα λόγια παρηγοριάς από συγγενείς και φίλους δεν αρκούσαν για να απαλύνουν τον πόνο τους.

Όπως ανέφεραν στον κόσμο που μιλούσε μαζί τους, αφού το παιδί τους έφυγε από τη ζωή εν έχουν παρά να κάνουν ότι μπορούν για να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, να μην υπάρξουν άλλα θύματα ανεύθυνων οδηγών.

Πάτρα: Δικαίωση ζητά η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής που έσβησε στην άσφαλτο - Τη Δευτέρα η δίκη του μεθυσμένου οδηγού που "έσπειρε" το θάνατο

Η δίκη

Η κατάθεση της μητέρας

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 με την κατάθεση του πατέρα ενώ στην συνέχεια κατέθεσε η χαροκαμένη μητέρα. Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για το παιδί της, για το τροχαίο, για τη στιγμή που το αντίκρισε νεκρό και κυρίως για όσα είδε και έζησε μετά από αυτό.

Όπως ανέφερε, δύο μέρες μετά το θάνατο του γιού της βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο 44χρονος οδηγός προκειμένου … «να δει ποιος σκότωσε το παιδί της»

Όπως τόνισε άκουσε από αυτόν ότι λυπάται για ότι έγινε. Ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον γιό της αλλά ποτέ δεν άκουσε μία … «Συγγνώμη».

Η μητέρα περιέγραψε στο δικαστήριο πώς κατέρρευσε ψυχολογικά και πώς βρήκε τη δύναμη μετά και από φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε, να παρακολουθεί τον 44χρονο για τον οποίο είχε μάθει ότι συστηματικά οδηγούσε ενώ είχε καταναλώσει υψηλές ποσότητες αλκοόλ. Έγινε η σκιά του και μάλιστα από ένα σημείο και μετά τον ακολουθούσε φανερά με το αυτοκίνητο της.

Διαπίστωσε πολλές φορές ότι οδηγούσε έχοντας πιεί και μάλιστα δε δίστασε να του μιλήσει, να τον ρωτήσει γιατί το κάνει αυτό. Μάλιστα μία φορά της είπε πώς δεν ήθελε να σκοτώσει το γιό της. Δεν είδε όμως ποτέ έμπρακτη μεταμέλεια από αυτόν αλλά το ακριβώς αντίθετο.

«Αυτός ο άνθρωπος διέπραξε ένα τροχαίο έγκλημα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα του, θύματα της εγκληματικής του ενέργειας. Αυτόν τον άνθρωπο τον νοιάζει μόνο ο εαυτό του, η ικανοποίηση του» ανέφερε η Κατερίνα Καραντώνη.

Τόνισε ότι ενώ στις συναντήσεις τους έλεγε πώς φέρει την ευθύνη στις καταθέσεις του προσπαθούσε να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να ελαφρύνει τη θέση του.

Ο συνοδηγός του 22χρονου

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο φίλος και συμφοιτητής του Νίκου Καραπάνου το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κινούνταν σε ευθεία και σταθερή πορεία. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο του 44χρονου που ερχόταν καταπάνω τους. «Ο Νίκος έστριψε το τιμόνι δεξιά, το πεζοδρόμιο όμως ήταν αρκετά ψηλό και δεν κατάφερε να το ανεβάσει πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο».

Μετά τη σύγκρουση από την οποία του προκλήθηκαν κατάγματα είδε τον φίλο του βαριά τραυματισμένο. Κατάφερε να κατέβει από το όχημα και σύντομα τον πλησίασαν διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τι είχε συμβεί.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα και είχε πρόβληματα στην κίνηση για αρκετό καιρό.

Η μόνη ερώτηση που του έγινε από το συνήγορο υπεράσπισης ήταν εαν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Η απάντηση ήταν πώς φορούσαν.

Οι αυτόπτης μάρτυρες

Στην αίθουσα του δικαστηρίου κατέθεσαν τρεις άνθρωποι που είδαν τον 44χρονο σε διάφορα σημεία της διαδρομής που ακολούθησε τη μοιραία μέρα.

Κάποιοι οδηγοί δεν είδαν μόνο τα οχήματα κατά τη σύγκρουση τους αλλά και το όχημα του 44χρονου κατά την τρελή πορεία που ακολούθησε. Τον είδαν να περνά κόκκινα φανάρια κι να αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα εντός πόλης.

H ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Όταν ο κατηγορούενος ζήτησε συγγνώμη για ότι έγινε η μητέρα του 22χρονου φώναζε αγανακτισμένη... "Μετά από δύο χρόνια;".

Ένταση υπήρξε στο ακροατήριο όταν ο δικηγόρος του 44χρονου, κατά την υπεράσπιση του, ανέφερε ότι πρόκειται για «συνηθισμένη οδική συμπεριφορά». Τα πνεύματα οξύνθηκαν για λίγο και χρειάστηκε παρέμβαση των αστυνομικών για να επανέλθει η τάξη.

Η απόφαση

Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης 5 ετών συνολικά. Τα τέσσερα χρόνια του επιβλήθηκαν για τον θάνατο του 22χρονου και ο ένας χρόνος για τον συνοδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε. Επίσης το Δικαστήριο της Πάτρας αποφάσισε χρηματική ποινή 1.300 ευρώ.

Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι όροι που τη συνοδεύουν είναι η απαγόρευση οδήγησης από σήμερα και για τρία χρόνια ενώ υποχρεούται να παρουσιάζεται στην Τροχαία μια φορά το μήνα.

Όπως τόνισε στο thebest.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του 22χρονου, Θανάσης Αμπατζής πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, πρωτόγνωρη για τα δικαστήρια της Πάτρας.

Τα λόγια της μάνας  μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ευχαριστώ το δικαστήριο που για τρία χρόνια καθάρισε τους δρόμους από τέτοιουν οδηγό. Δεν μπορώ να αισθάνομαι δικαιωμένη, γιατί έχασα το παιδί μου. Θα συνεχίσω τη μάχη-προσπάθεια για να μην οδηγούν στους δρόμους, άνθρωποι σαν αυτόν. Εύχομαι ο Νίκος να είναι από τα τελευταία θύματα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις