Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κρίση. Απλά μια λέξη…

Κρίση. Απλά μια λέξη…

Του Στέλιου Ταταράκη*

Η κρίση είναι στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει κρίση έξω στον κόσμο που ζούμε. Εμείς έχουμε βάλει στο μυαλό μας και στη ζωή μας την ένοια αυτή.

Εμείς έχουμε αφήσει τον κάθε ένα (πολιτικό, δημοσιογράφο κ.λπ.) να μας επηρεάζει. Εμείς φταίμε, ο κάθε ένας προσωπικά, για αυτό που έχει συμβεί και κάνεις άλλος. Όμως μπορούμε να το αλλάξουμε. Πως μπορούμε; Θα δούμε πιο κάτω.

Κρίση είναι μια απλή λέξη την οποία την έχουμε συνδυάσει με το ότι δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν δουλείες και πως όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Λάθος. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εάν βάζαμε αντί της λέξης κρίση μια άλλη λέξη, όπως πρόβλημα ή δυσκολία, τότε θα μας φαινόντουσαν τόσο δύσκολα τα πράγματα γύρω μας; Δεν νομίζω.

Εάν βάζαμε την λέξη προβληματάκι και λέγαμε πως αντιμετωπίζουμε ένα οικονομικό πρόβλημα τότε σίγουρα θα το βιώναμε διαφορετικά και όχι με τόσο μεγάλο άγχος και πίεση. Σίγουρα εάν βάζαμε οποιαδήποτε άλλη λέξη εκτός από την κρίση τότε αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν θα υπήρχε ποια διότι δεν θα το φοβόμασταν.

Τα προβλήματα που υπάρχουν πολλές φορές τα αντιμετωπίζουμε σαν να είναι πιο μεγάλα και πιο δύσκολα από την πραγματικότητα. Αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Αυτές οι λέξεις βγαίνουν από μέσα μας διότι φοβόμαστε. Όταν έχουμε ένα πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Εάν το φοβηθούμε δεν θα το λύσουμε ποτέ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το κοιτάξουμε στα μάτια και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τρόπους επίλυσής του.

Οσο πιο γρήγορα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τρόπους για να το λύσουμε τόσο πολύτιμο χρόνο θα κερδίζουμε από την υπόλοιπη ζωή μας, που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά για εμάς. Δεν μπορεί ένα μικρό πρόβλημα να μας γονατίσει.

Ακόμα ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που δυστυχώς έχουμε δημιουργήσει είναι το φαινόμενο της συνήθειας και της βολικότητας. Έχουμε βολευτεί με την δικαιολογία πως υπάρχει κρίση και τίποτα δεν πάει καλά και μαζί με την συνήθεια, μας εμποδίζουν από το να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Ήρθε η ώρα να ξεβολευτούμε και να αρχίσουμε να κάνουμε πράγματα τα οποία θα μας βγάλουν από το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί και το οποίο δεν μας αρέσει.

Έχουν μεγάλη σημασία οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε αυτά που μας περιβάλουν και που μας συμβαίνουν. Ομως, μην φοβόμαστε για τίποτα. Όλα μπορούμε να τα πολεμήσουμε. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Γιατί με σύμμαχο τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ότι δυσκολίες και αν εμφανιστούν στο δρόμο μας.

Πρέπει να έχουμε μέσα σας την δύναμη να κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε τα πάντα. Μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Όλα στη ζωή έχουν την σημασία που εμείς τους δίνουμε. Ανάλογα με την σημασία που τους δείχνουμε καθορίζουμε εάν είναι σημαντικά ή ασήμαντα. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα ασήμαντα και να ασχοληθούμε με τα σημαντικά.

Αυτό τουλάχιστον λέω στον εαυτό μου.

 

* Ο blogger Στέλιος Ταταράκης κατάγεται από την Κρήτη και φοιτεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις