Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λ. Αυγενάκης : «Αποτυχημένη και ομιχλώδης η συμφωνία και η διαπραγμάτευση Τσίπρα»

Λ. Αυγενάκης : «Αποτυχημένη και ομιχλώδη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνέντευξη στο ρ/σ Alpha 989

«Δυστυχώς το μόνο χειροπιαστό της επίσκεψης Τσίπρα είναι μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των F16», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Alpha 989 και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ.Λευτέρης Αυγενάκης.

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις της Κυβέρνησης περί μεμψιμοιρίας της ΝΔ αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο Γραμματέας του Κόμματος ανέφερε: «Η ΝΔ δια του ο Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη, από νωρίς πρωί της Δευτέρας με  ανακοίνωσή του ευχήθηκε καλή επιτυχία αναφορικά με την επίσκεψη για  τη χώρα μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η ανακοίνωση του Προέδρου μας συνοψίζεται σε 4 σημεία. Ζητήσαμε:

μια συμφωνία μακράς πνοής για τη Σούδα και την ενίσχυση της αμυντικής συμφωνίας,

τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη στρατηγικής σχέσης με έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων,

συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικάνικης ηγεσίας για μείζονα εθνικά ζητήματα αναφορικά με την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια και το μεταναστευτικό.

Και επειδή για εμάς στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ο ρόλος της ομογένειας είναι ρόλος καταλύτη,

η ελληνική ομογένεια θα πρέπει να έχει δικαίωμα ουσιαστικού ρόλου και λόγου στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της».

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Μέχρι στιγμής χωρίς να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη συμφωνία πρέπει να σημειώσουμε ότι το μόνο που έχουμε είναι:

γενικόλογες ευχές από τον Αμερικανό Πρόεδρο για μείωση του χρέους,

μια συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των F16, θέμα στο οποίο καταγράψαμε αιφνιδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως φανερώνει και η  εσπευσμένη δήλωση του κ. Καμμένου μέσω twitter και μια απρογραμμάτιστη ενημέρωση σε δημοσιογράφους κατά την οποία υποστήριξε πως η τελική τιμή θα διαμορφωθεί στο 1,1δισ.

Συνέχεια στην αμηχανία του Υπουργού έδωσε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ που μιλά για αρχική τιμή στα 2,4 δισ. η οποία, όμως, έπειτα από διαπραγμάτευση θα πέσει στα 1,1 δισ. Θυμίζω πως συζητούμε για δισ. που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι!

Με δυο λόγια έχουμε μια αποτυχημένη και ομιχλώδη συμφωνία και διαπραγμάτευση από τον κ. Τσίπρα».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου αναφορικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι, σήμερα, μετά από 2,5 χρόνια πλησιάζουμε τα δεδομένα του 2014 ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε:

«Δυστυχώς όπως φαίνεται ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για φτάσουμε τα στοιχεία του 2014. Σήμερα, έχουμε την Κυβέρνηση, τον “πρωθυπουργό των φόρων”. Τη στιγμή που μιλάμε, χιλιάδες δικαιούχοι δεν λαμβάνουν συντάξεις που δικαιούνται, ενώ στον προϋπολογισμό προβλέπονται νέα μέτρα που θα αφαιρέσουν 1,9 δισ. από τα ελληνικά νοικοκυριά. Μέτρα που έχουν ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν με το νέο έτος. Κάτι που σημαίνει ότι όσο η πολιτική της υψηλής φορολογίας συνεχίζεται, τόσο τα αδιέξοδα για τους Έλληνες θα επιτείνονται».

Ο Γραμματέας της ΝΔ για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ανέφερε επίσης ότι: «Μέσα σε 2,5 χρόνια ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων έχει μειωθεί κατά 51,2% με αποτέλεσμα περισσότερες από 300.000 συντάξεις και εφάπαξ να είναι σε εκκρεμότητα. (…)

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή την πραγματικότητα με διάφορα τρικ, όπως τη δημιουργία “διπλών βιβλίων” δήθεν εκκρεμών και αδρανών συντάξεων».

Κλείνοντας η συνέντευξη, ο κ. Λ Αυγενάκης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αισχρό κόλπο όπου από τις εκκρεμείς συντάξεις αφαιρούνται φάκελοι με την επίκληση ελλιπών στοιχείων ήσσονος, μάλιστα, σημασίας, εντάσσοντάς τες σε μια νέα αδρανή κατηγορία, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπό έκδοση συντάξεων να εμφανίζεται πλασματικά μικρότερος».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις