Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρόστιμο που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ επέβαλλε η EBU στην Ουκρανία για την Eurovision

Πρόστιμο που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ επέ...

Λόγω του θέματος με την Ρωσίδα εκπρόσωπο στο διαγωνισμό τραγουδιού

Περίπου δύο μήνες μετά τη διοργάνωση της φετινής Eurovision, η EBU που έχει την ευθύνη του εξαιρετικά δημοφιλούς διαγωνισμού τραγουδιού αποφάσισε την επιβολή ενός σημαντικού προστίμου στη Δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας που φιλοξένησε φέτος τον Μάιο το διαγωνισμό (στο Κίεβο).

Οι βασικές αιτίες για το πρόστιμο είναι οι καθυστερήσεις των Ουκρανών σε βασικά διοργανωτικά θέματα και το κυριότερο το γεγονός ότι τελικά δεν επετράπη η συμμετοχή της Ρωσίδας υποψηφίας Yulia Samoylova με το σκεπτικό ότι είχε τραγουδήσει στην επίμαχη περιοχή της Κριμαίας που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters και το ΑΠΕ.

Η απόφαση λοιπόν της Ουκρανίας να μην επιτρέψει στην εκπρόσωπο της Ρωσίδας Yuliya Samoylova, την είσοδο στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια που είχε ως συνέπεια και την ακύρωση της συμμετοχής της στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οδήγησε την EBU στην επιβολή του μεγαλύτερου χρηματικού προστίμου στην ιστορία του θεσμού.

Όπως αναφέρει το Reuters, το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα η προσοχή να στραφεί σε άλλα πολιτικής φύσεως ζητήματα μακριά από το καλλιτεχνικό μέρος του διαγωνισμού – σώου και να πληγεί η φήμη, αξιοπιστία και γόητρο του διαγωνισμού της Eurovision.

O διευθυντής του UA:PBC (που είναι η κρατική ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας) Zurab Alasania ανέφερε ότι το πρόστιμο που θα χρειαστεί να καταβάλλει η Ουκρανική τηλεόραση είναι 200.000 ευρώ, ωστόσο επιφυλάχθηκε να πει ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση αυτή.

*Nικητής της φετινής Γιουροβίζιον στην Ουκρανία ήταν ο Σαλβαδόρ Σομπράλ από την Πορτογαλία με την μπαλάντα "Amar pelos dois".

Το βραβείο του παρέδωσε η νικήτρια του διαγωνισμού του 2016, η Τζαμάλα από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight