Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Συμβασιούχοι στους Δήμους»

«Συμβασιούχοι στους Δήμους»

Του Γιώργου Σιγαλού

Δυσάρεστη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους. Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα, με ότι σημαίνει για την υγεία αφενός, αλλά και την αισθητική αφετέρου.

Ας προσπαθήσουμε με όλη την ψυχραιμία που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, να δούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Κατ’ αρχήν είναι ξεκάθαρο, ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Δήμους, παρατάθηκαν μετά από προτροπή και υπόσχεση της κυβέρνησης, γιατί κάλυπταν ανάγκες πάγιες και διαρκείς. Δεύτερο και σημαντικό είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων (καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμό – κοιμητήρια), οπότε πρέπει να ανοίξει η συζήτηση επιτέλους, αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει τον έλεγχο (προσωπικό και πληρωμή)  των εργαζομένων εκεί. Τρίτο που πρέπει να γίνει γνωστό είναι η αδυναμία των Δήμων να ανταποκριθούν με το προσωπικό που έχει μείνει, στα βασικά που θέλουν οι Δημότες.

Η κατάσταση σε επίπεδο εργαζομένων (λόγω της συνεχούς συνταξιοδότησης) έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που αν δεν συνεχίσουν οι συμβασιούχοι να εργάζονται (ή ακόμη καλύτερα, να νομιμοποιηθούν) δεν θα μπορούν πλέον να γίνουν καθημερινές δραστηριότητες.

Με απλά λόγια :α) δεν θα βγαίνουν όλα τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων (πρωί – βράδυ), με αποτέλεσμα να μην «σηκώνονται» όλα τα απορριμματοφόρα, β) δεν θα αλλάζονται λάμπες, ούτε θα μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα οι λίγοι υπάλληλοι του ηλεκτροφωτισμού, γ) δεν θα μπορούν να γίνονται όλες οι ταφές καθημερινά, λόγω έλλειψης ταφέων.

Αρκετοί συμπολίτες μας, αυτό τον καιρό κάνουν αφορισμούς. Καταφέρονται επί δικαίων και αδίκων, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά ……

Είναι όμως αναγκαίο να γνωρίζουμε όλοι, όλες τις παραμέτρους της κατάστασης που ζούμε τώρα. Είναι αναγκαίο να πάρουμε όλοι θέση και να είμαστε ξεκάθαροι στις απόψεις μας. Είναι αναγκαίο επίσης να συζητηθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση που θα βοηθήσει στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις