Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απολύσεις προσωπικού σχεδιάζει η Nestle

Απολύσεις προσωπικού σχεδιάζει η Nestle

Σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Nestle, αφού η εταιρεία με έδρα την Ελβετία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει σχεδόν 300 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, μια ενέργεια που όπως διαβεβαιώνει δεν συνδέεται με το Brexit. Η Nestle έκανε γνωστό χθες ότι οι σχεδιαζόμενες περικοπές των 298 θέσεων εργασίας αφορούν τέσσερις μονάδες στη βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία.

Η εταιρία ανέφερε πως στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση «λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και παραμένει ανταγωνιστική σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο εξωτερικό περιβάλλον».

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι από μόνη της η Nestle διαβεβαίωσε με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται για μια απόφαση που επηρεάστηκε από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπαν ότι έλαβαν αυτήν την απόφαση ανεξαρτήτως αυτού του γεγονότος» επισήμανε η Μέι απευθυνόμενη σε βουλευτή του Εργατικού Κόμματος στο κοινοβούλιο αφού της τέθηκε το ερώτημα εάν εκείνη μπορεί να συνάψει με τη Nestle μια ειδική συμφωνία προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με την εταιρεία για να κατανοήσουμε τα σχέδιά της και τα επόμενα βήματα» που προτίθεται να κάνει, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Τερέζα Μέι συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Γκρεγκ Κλαρκ, θα συνομιλήσει επίσης με εκπροσώπους της Nestle αργότερα σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις