Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η κοινωνική οικονομία στο "στόχαστρο" της Κοινο_Τοπίας

Η κοινωνική οικονομία στο "στόχαστρ...

Στελέχη της συμμετείχαν στο σεμινάριο επιμόρφωσης συμβούλων

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για μέντορες στους θεσμούς και τις εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας όπου συμμετείχαν έχοντας και πρωταγωνιστικό ρόλο τα στελέχη της Κοινο_Τοπίας Βάσω Μαρτίνη και Λουκάς Γεωργίου. Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ερυμάνθου Αχαΐας με τη Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ήταν δε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Όπως επισημάνθηκε το τριήμερο σεμινάριο στο Δήμο Ερυμάνθου εντάσσεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την επιμόρφωση στελεχών, στους θεσμούς και εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας, σε συνεργασία τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με συνέργειες μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο διευκολύνεται η ανάπτυξής τους.

Στη παρούσα φάση και σύμφωνα με το νέο θεσμικό–νομικό πλαίσιο το πρόγραμμα συμβάλει στη διαβούλευση και δικτύωση για τη δημιουργία «τοπικών Ενώσεων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» και στη μεταφορά οργανωτικής τεχνογνωσίας για τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Είναι κατά βάση ένα εθελοντικό πρόγραμμα με επίλεκτους Μέντορες εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα.

Βασικός στόχος είναι, η συγκρότηση του κοινωνικού κεφαλαίου και η ανάδυση ικανών στελεχών στο πεδίο μέσα από μια διαδικασία διαρκούς δια βίου μάθησης και αλληλέγγυας κοινωνικοποίησης της γνώσης. Δεν πρόκειται για επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση με τη στενή έννοια του όρου δεδομένου ότι το έλλειμμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης στο χώρο, δεν εντοπίζεται στην επαγγελματική εξειδίκευση αλλά κυρίως στις οργανωτικές και καθοδηγητικές ικανότητες και στην ανάγκη μετασχηματισμού των ομάδων και πρωτοβουλιών που υπάρχουν διάσπαρτες στην Περιφέρεια σε ένα ενιαίο κοινωνικό υποκείμενο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, ώστε να αξιοποιηθούν ανενεργοί υλικοί και ανθρώπινοι πόροι στην Τοπική Κοινωνία.

Σε συνέχεια του σεμιναρίου οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συναντηθούν στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας κατόπιν πρωτοβουλίας του Λουκά Γεωργίου για να διερευνήσουν τις δυνατότητες δημιουργίας δευτεροβάθμιου οργάνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις