Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφθασε η ώρα της Κανακάρη- Εντός του μήνα παραδίδεται ο κόμβος Αγ. Σοφίας- Μετά στην κυκλοφορία ο δρόμος! ΦΩΤΟ

Έφθασε η ώρα της Κανακάρη- Εντός του μήν...
Χριστακόπουλος Θάνος

Τι σχεδιάζει ο Δήμος Πατρέων

Μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων, οραματισμού, σχεδιασμού, διαφωνιών, εντάσεων και… διάνοιξης επιτέλους έφθασε η ώρα να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένα από τα πλέον πολύαναμενόμενα έργα της Πάτρας. Η οδός Κανακάρη, που αναμένεται, όταν πλέον ολοκληρωθούν και οι κυκλοφοριακές μελέτες για την αντιδρόμησή της,  να δώσει βαθιές ανάσες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, ανοίγει για τα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο υπό κατασκευή κόμβος της Αγίας Σοφίας ο οποίος θα ρυθμίζει την κυκλοφορία τόσο προς την Κανακάρη όσο και προς την Μικρή Περιμετρική, τελειώνει μέσα στο μήνα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι εργασίες προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και οι άνθρωποι του Δήμου εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα τον έχουν στη διάθεσή του.

 

 

Μετά ανάβει το πράσινο φως ώστε η Κανακάρη να παραδοθεί στην κυκλοφορία καθώς ουσιαστικά απομένουν λεπτομέρειες (π.χ. διαβάσεις πεζών) για να μπορεί η οδός να υποδεχθεί οδηγούς και πεζούς. Σύμφωνα με τα πλάνα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παύλου Στάμου ο δρόμος, αρχικά, θα λειτουργήσει όπως και σήμερα (στα ήδη υπάρχοντα τμήματά της) δηλαδή ως είσοδο προς την Πάτρα από την Ν.Ε.Ο.. Σε δεύτερο χρόνο θα τρέξουμε οι απαραίτητες κυκλοφοριακές μελέτες ώστε να υλοποιηθεί η αντιδρόμηση τόσο της Κανακάρη όσο και της Κορίνθου.

Στο μεταξύ τρέχει και η εργολαβία για τη διαμόρφωση των σημείων εκείνων του ήδη υπάρχοντος δρόμου (Άστιγγος- Καρόλου και Καρόλου-Γκότση) όπου υπάρχουν «τούμπια» στο οδόστρωμα τα οποία μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς. Η εργολαβία αυτή έχει ήδη ανατεθεί, ανάδοχος είναι ο ίδιος εργολάβος που εκτέλεσε και το έργο της διάνοιξης κάτι που εκτιμάται ότι θα συντομεύσει τον χρόνο υλοποίησης των εργασιών.

Από τη δημοτική Αρχή αισιοδοξούν ότι το αργότερο στα μέσα Απριλίου θα ξεκινήσουν τα έργα τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις