Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα:Ληστές του δημοτικού! Χτύπησαν 84χρονο για 20 ευρώ-Χειροπέδες σε γονείς και γιαγιά

Δυτική Αχαΐα:Ληστές του δημοτικού! Χτύπη...

Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό του Ρίου

Είναι από τις περιπτώσεις όπου η ηλικία των δραστών σε αφήνει άφωνο αν και δεν είναι πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι δράστες της ληστείας που σημειώθηκε σε βάρος ηλικιωμένου είναι παιδιά δημοτικού.10 και 11 ετών. Χθες στην Κάτω Αχαΐα "έβαλαν" στο μάτι 84χρονο άνδρα. Προκειμένου να τον ληστέψουν τον έσπρωξαν και τον έριξαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και νοσηλεύεται.

Πρόκειται για έναν 11χρονο και έναν 10χρονο, όπου πήραν από το παντελόνι του 20 ευρώ. Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς του 10χρονου 34 και 31 ετών και τη γιαγιά του 11χρονου, 70 ετών.

Οι ηλικιωμένοι είναι πλέον εύκολος στόχος ακόμα και όταν βρίσκονται στα σπίτια τους και ιδιαίτερα όσοι μένουν σε χωριά και σε σημεία απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα και τη "βάση" υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Με δεδομένη την κατάσταση κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Αχαΐας όπου τα περιστατικά είναι απανωτά, ζητούσαν μετ επιτάσεως τη δημιουργία τμήματος ασφαλείας, κάτι που θα γίνει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, η εφαρμογή της οποίας έχει μπει σε τελικό στάδιο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ληστεία η οποία τελέστηκε χθες το μεσημέρι, στη Κάτω Αχαία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ανηλίκων, ηλικίας 11 και 10 ετών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς οι γονείς του 10χρονου δράστη, ηλικίας 34 και 31 ετών, καθώς και η 70χρονη γιαγιά του 11χρονου.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δυο ανήλικοι προσέγγισαν 84χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πεζός και του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ κατά την διαφυγή τους, τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Ο 84χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δυο ανηλίκων, τον εντοπισμό τους και την προσαγωγή τους σε Αστυνομική Υπηρεσία.

Παράλληλα, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες των δραστών για παραμέληση της εποπτείας τους, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.»

Αχαϊα:11χρονος κι 9χρονος έσπρωξαν 84χρονο για να τον ληστέψουν-Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι

Τι γίνεται με την συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων της Πάτρας-Οι προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας-ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις