Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ο Κώστας Πετρόπουλος εκλέχθηκε Γενικός Σύμβουλος ΑΔΕΔΥ Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα:Ο Κώστας Πετρόπουλος εκλέχθηκε Γεν...

Νέο Γενικό Συμβούλιο από το 36ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Tην Παρασκευή 2/12/16, ολοκληρώθηκε το 36ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της  ΑΔΕΔΥ, με τις σχετικές εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Γενικού Συμβουλίου. Εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας» από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκλέχθηκε Γενικός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων του Γ.Ν. Πατρών,  Κώστας Πετρόπουλος.

Η ανακοίνωση της «Πρωτοπορίας»:

«Ολοκληρώθηκε λοιπόν ένα συνέδριο που δέχτηκε πρωτοφανείς  υπόγειες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες για τον αποκλεισμό Ομοσπονδιών και Συνέδρων, δικαστικές προσφυγές και περίεργες αποφάσεις, αλλά και καλπονοθευτικές πρακτικές.

Κύριος  πρωταγωνιστής η ΔΑΚΕ, μέρος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής με πρωτεργάτη την ΠΟΕ-ΟΤΑ  αλλά και  παρασκηνιακά, με τις  πλάτες των δυνάμεων που "κόπτονταν" για την συμμετοχή όλων των Εργαζομένων στην ΑΔΕΔΥ.

Μετά την  σχετική καταμέτρηση των ψήφων- που έγινε στη "σκιά" της επιχείρησης ενός από τον χώρο της ΔΑΚΕ να ψηφίσει στη θέση άλλου που απουσίαζε προκαλώντας ένταση και διαγραφές από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι παρατάξεις ψηφίστηκαν ως εξής:

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 

ΨΗΦΟΙ

ΓΕΝΙΚΟΥΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ

%

ΔΑΚΕ

136

18 (19)

21,55

Δ.Α.Σ

112

15 (15)

17,70

ΔΗ-ΣΥ.Π

107

14 (15)

16,95

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

93

13 (13)

14,70

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

70

9 (10)

11,10

ΜΕΤΑ

57

8 ( 8)

9,03

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΡΟΠΗ

40

6 ( 5)

6,34

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

13

2 ( 1)

2,06

ΕΡΓΑΣ

3

0

0,47

Τα προαναφερόμενα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στο Συνέδριο, όπου οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ έδρες στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με την σωστή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν.1264 είναι αυτές των παρενθέσεων, διατάξεις που ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλες τις συνδικαλιστικές εκλογικές διαδικασίες, διατάξεις που στην προκειμένη περίπτωση δεν εφάρμοσε σωστά  η Εφορευτική Επιτροπή, πέρα από τις επιφανειακές ερμηνείες και τις εντυπώσεις,  που  για λόγους αντιπερισπασμού κάνει η  ΝΔ  - που με την παρουσία στελεχών του κεντρικού της μηχανισμού επιχείρησε την ποδηγέτηση και την  υποκλοπή ψήφων - δείχνουν ότι οι δυνάμεις του Δημοκρατικού, Σοσιαλιστικού, Ριζοσπαστικού χώρου διατηρούν την πρώτη θέση με κύριο πόλο την ΔΗ.ΣΥ.Π, η οποία διατηρεί τις 3 θέσεις στην Ε.Ε σε αντίθεση με την ΔΑΚΕ που τις μειώνει κατά μία και μαζί με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο διαμορφώνεται συντριπτική πλειοψηφία, αφού η "ιστορική πρωτιά" της ΔΑΚΕ οφείλεται στις διασπαστικές κινήσεις των άλλων παρατάξεων και ιδιαιτέρως της δικής μας που θα ήταν μακράν της ΔΑΚΕ πρώτη.

Η  ΔΗ.ΣΥ.Π. ευχαριστεί για την σταθερή εμπιστοσύνη τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τους συνέδρους του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και διαβεβαιώνει ότι με επιμονή και συνέπεια  θα ακολουθήσει το δρόμο μιας αυτόνομης αγωνιστικής πορείας,  με νέα δυναμική και πρωτοβουλίες ενότητας στην δράση των Συνδικάτων, έτσι ώστε να ανταποκριθεί  στην επιλογή και τη θέληση  των Εργαζομένων!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις