Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ WEEKEND ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ;

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ WEEKEND ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ;

"Οργασμός" στα τοπικά θέατρα

Με την τοπική αργία του Αγίου Ανδρέα να είναι φέτος την Τετάρτη, λογικό είναι τόσο αυτό το σαββατοκύριακο όσο και οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας να έχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και event που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, ορισμένα απ' όσα συμβαίνουν αυτό το σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 και από Δευτέρα στην Αχαική πρωτεύουσα και αξίζει να παρακολουθήσετε.

Ξεκινώντας με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στη θεατρική σκηνή του Μπάρι, (στις πρώην σταφιδαποθήκες όπου στεγάζονται και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ) φιλοξενείται αυτό το σαββατοκύριακο, η παράσταση με τίτλο «Ο Γλάρος…αυτό ήθελα να πω» της ομάδας HashArt theater group (κεντρική φωτ.). Η δραματουργική σύνθεση και σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μπάρα. Το σαββατοκύριακο στις 21.00.

Διαβάστε ακόμα:

Η παράσταση ''Ο Γλάρος...αυτό ήθελα να πω'' της ομάδας HashArt theater group το σαββατοκύριακο στην Πάτρα

Στο θέατρο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα η παράσταση «Ρωμαίος κε Ιουλιέτα» του Μποστ σε σκηνοθεσία της Μαίρη Σιδηρά που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ρίχνει αυλαία και ολοκληρώνεται. Το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.00, οι 2 τελευταίες παραστάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η παράσταση «Ρομέος κε Ιουλιέτα», του Μποστ ανεβαίνει στην Πάτρα

Στο Λιθογραφείον θα παιχθεί την 1η και 2 Δεκεμβρίου η παράσταση «Γύρισε Πίσω» με τις Βίκυ Αδάμου, Χριστίνα Σαμπανίκου & τον Θανάση Ζερίτη. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό κωμικό μελλοντολογικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται σε μια αγνώριστη Αθήνα στο μέλλον. Στις 9:30 μμ.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΩΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ "ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ" ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-2/12

Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το σαββατοκύριακο στις 21.30, θα είναι οι τελευταίες παραστάσεις για «Τα Ημερολόγια της Εδέμ» από το Θέατρο Χωρίς Αυλαία, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη κωμική παράσταση βασισμένη στο «Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας» του Αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν.

Νωρίτερα το Σάββατο στις 18.00, ο μοναδικός Μάγος-Κλόουν Πήτερ Μπαμ είναι και πάλι στο Act, με ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο “Funny Magic Show 2: Ο Πήτερ Μπαμ και η Μηχανή του χρόνου».

Διαβάστε ακόμα:

AΠΟ 21/10 Η ΚΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ACT

Στις Γραμμές Τέχνης, στην οδό Μαιζώνος 271, μετά την Παπαφλέσσα, παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα η διαδραστική παιδική παράσταση με ζωντανή μουσική, «Η Γκρι Πόλη», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίας Σ. Αποστολάτου και του Κωνσταντίνου Παλίλη.

Επίσης στις Γραμμές Τέχνης παρουσιάζεται και αξίζει να παρακολουθήσετε τη νέα θεατρική παράσταση του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», “Χωρίς Παπούτσια” (κάτω φωτ.) σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίζας Γεωργαλά. Το σαββατοκύριακο στις 21.30. Θα παίζεται έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016, κάθε Πέμπτη με Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ετοιμάζεται η νέα παράσταση του Ρεφενέ «Χωρίς Παπούτσια» - Στις 16 Νοεμβρίου 2016 η πρεμιέρα

Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου, παίζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, το παιδικό έργο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης» του Volker Ludwig σε μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι, και σκηνοθεσία της Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

Επίσης στο Επίκεντρο+ στις 28 και 29/11, στις 21.30 θα παρουσιαστεί η παράσταση «Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με την Κατερίνα Διδασκάλου.

Όσο για τα εικαστικά, στην Γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη και Μαιζώνος έως και τις 3/12, φιλοξενείται η ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη ατομική έκθεση του Αντώνη Βολανάκη «Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue», με έργα όπως υφαντά, κεραμικά και φωτογραφίες της τελευταίας διετίας από τη σειρά Holy Women.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΗΝ CUBE TΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΥΦΑΝΤΡΕΣ ΠΗΝΕΛΟΠΕΣ ΤΟΥ. ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών συνεχίζεται η εξαιρετική έκθεση με έργα τριών ξεχωριστών δημιουργών, των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη.  Μάλιστα την Δευτέρα 28/11 στις 19.00 θα υπάρξει ξενάγηση στα έργα της έκθεσης από τον Γιώργο Ρόρρη.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Έκθεση με έργα των Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εντυπωσιακή η έκθεση Μαδένη, Ρόρρη και Δασκαλάκη στην Πάτρα - Την επισκέπτονται και μαθητές σχολείων

Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων πραγματοποιείται η έκθεση του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών τεχνών με θέμα «Η Πάτρα του χθες και του σήμερα». Έως και τις 30/11/2016.

Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων διοργανώνεται και μία συναυλία την Κυριακή 27/11 στις 18.30 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών με τίτλο «Ανδρέαν μέλπω» με την χορωδία Πανύμνητος που θα αποδώσει την ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών στον Απόστολο Ανδρέα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Την Κυριακή στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου συναυλία από την "Πανύμνητο"

Συνεχίζεται και το εικαστικό Φεστιβάλ Re-Culture4 της Art in Progress με πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές: τέχνη των ψυχικών ασθενών, ανώνυμη τέχνη, τέχνη από τη Βόρεια Κορέα, το γκράφιτι, το σεξ στην τέχνη, ψυχεδελική τέχνη και το ελλαδικό καλλιτεχνικό άντεργκραουντ. Οι εκθεσιακοί χώροι της φετινής διοργάνωσης και το ωράριο έχει ως εξής:

Σκαγιοπούλειο Κέντρο: 11:00-14:00 & 18:00-21:00 καθημερινά,
Αγορά Αργύρη: 10:00-14:00 & 18:00-21:00 καθημερινά,
Δημοτικά Λουτρά: 10:00-13:00 & 18:00-21:00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

Διαβάστε ακόμα:

Τo thebest.gr στο 4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας - RE-culture 4-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Από μουσικά live, οι Blues Wire θα εμφανιστούν το Σάββατο 26/11 μετά τις 22.00 στο μπαρ Ghetto – Live Stage της οδού Ευμήλου πίσω από τη ΔΕΗ.

Ακόμα στη «Γιάφκα» στο τέρμα Κανάρη κάτω από τα Ψηλαλώνια την Κυριακή 27/11 μετά τις 21.00 ένας βετεράνος του ροκ ο Δημήτρης Πουλικάκος θα είναι εδώ υποσχόμενος ένα μοναδικό live. Μαζί του και ο Νίκος Σπυρόπουλος των «Σπυριδούλα».

Την Τρίτη 29/11 το βράδυ παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέου, θα εμφανιστεί live ο Μπάμπης Στόκας στο Ghetto και για τους λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης ο λαικός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος στα Αστέρια.

Το ίδιο εορταστικό βράδυ στο Royal - παλαιό Πτωχοκομείο θα εμφανιστούν οι συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους με το πρόγραμμα που παρουσιάζουν φέτος στην Αθήνα. Μετά τις 23.30.

Διαβάστε ακόμα:

Πολλά τα μουσικά live τις επόμενες μέρες στην Πάτρα - Από Μπίγαλη μέχρι Στόκα

H Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας την Δευτέρα 28/11 στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων, θα προβάλλει μία Ισπανική βραβευμένη ταινία, το «Truman» με πρωταγωνιστή τον γνωστό και αγαπητό ηθοποιό Ρικάρντο Νταρίν.

Διαβάστε ακόμα:

Το πολυβραβευμένο "Truman" αυτή τη Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα Στερ σίνεμας

Τέλος ο κύκλος προβολών του Χειμερινού Κινητού Κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνεχίζεται το Σάββατο 26/11 στον Άγιο Βασίλειο στις 21.00 το βράδυ, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών - απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο με την προβολή της ταινίας του Φρανσίσκο Βαρόνε "Ο Δρόμος για το Λα Παζ".

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί, ο κινητός κινηματογράφος μεταφέρεται στην αίθουσα «Αίγλη» στη Βέσο Μάρεve, όπου στην ενότητα ΣΙΝΕΑΚ, θα γίνει η προβολής της ταινίας "Η Μέρα των κορακιών - Le Jour des Corneilles" του Jean-Christophe Dessaint, που είναι ένα παιδικό animation φιλμ από την Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα:Στον Άγιο Βασίλειο ο χειμερινός κινητός κινηματογράφος το Σαββατοκύριακο

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture