Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τo thebest.gr στο 4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας - RE-culture 4-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τo thebest.gr στο 4ο Διεθνές εικαστικό Φ...

Με την ματιά του φωτογράφου Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Το Σκαγιοπούλειο Κέντρο, η Αγορά Αργύρη και τα πρώην Δημοτικά Λουτρά υποδέχθηκαν την 21η Οκτωβρίου (ημέρα εγκαινίων) το φεστιβάλ RΕ-culture 4. Υποστηριζόμενοι από την εθελοντική βοήθεια πολλών ενεργών πολιτών οι χώροι αυτοί μετατράπηκαν από τον Οκτώβριο μέχρι και το Δεκέμβριο σε κοιτίδες τέχνης και πολιτισμού μουσειακών διαστάσεων.

Το RE-culture 4 φέτος επιχειρεί κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι βλέπουμε στον συνήθη ελλαδικό και διεθνή καλλιτεχνικό χώρο: να διερευνήσει ουσιαστικά την περιφέρεια της τέχνης.

Έργα τέχνης που είναι όχι ακριβώς ταμπού – πως θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατόν; – αλλά για μια σειρά σοβαρών φιλοσοφικών και κοινωνικών προσκομμάτων, παραμένουν λίγο ή πολύ εκτός διαλόγου.

Έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα βλέπουμε ταυτόχρονα και εκτεταμένα εκθέσεις όπως: ανώνυμη τέχνη, τέχνη των ψυχικά ασθενών, προπαγανδιστική τέχνη, τέχνη σε σχέση με το σεξ, την ψυχεδέλεια ή την μαζική κουλτούρα καθώς και μια σειρά αφιερωμάτων από πραγματικά Έλληνες underground καλλιτέχνες.

Παράλληλα, το RE-culture 4 αντί να αναζητά αδυσώπητα το καινούργιο, το φρέσκο, όπως κάνουν οι κατά τόπους μπιενάλε ή οι κυνηγοί ταλέντων και οι συλλέκτες, καταδύεται σε μια ενδοσκόπηση περιφερειακών στιγμών της καλλιτεχνικής δραστηριότητας σ’ αυτήν τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Πράγματα που περάσανε (αδίκως) απαρατήρητα, πράγματα που ενοχλήσανε υπερβολικά στην εποχή τους, πράγματα που αξίζουν μια (πολύ) μεγαλύτερη προβολή…

Ο φωτπγράφος του thebest.gr, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος μας παρουσιάζει τα έργα του Φεστιβάλ μέσα από την δική του ματιά.

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture