Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντυπωσιακή η έκθεση Μαδένη, Ρόρρη και Δασκαλάκη στην Πάτρα - Την επισκέπτονται και μαθητές σχολείων

Εντυπωσιακή η έκθεση Μαδένη, Ρόρρη και Δ...

Στις 28/11 θα ξεναγήσει το κοινό ο Γ. Ρόρρης και στις 5/12 ο Στέφανος Δασκαλάκης

Ίσως από τις ωραιότερες εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος είναι αυτή που λειτουργεί αυτό το διάστημα.

Η έκθεση με τα ιδιαίτερα παραστατικά και ζωηρόχρωμα έργα των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη εγκαινιάστηκε στις 7 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2017 με ήδη πάνω από 3 σχολεία της περιοχής να την έχουν επισκεφθεί. Στο μεταξύ πολλοί φιλότεχνοι και δη λάτρεις των εικαστικών έδωσαν το παρών την προηγούμενη Δευτέρα 14/11 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών όπου παρέστη και ξενάγησε τον κόσμο στα έργα της έκθεσης, ο ένας εκ των ζωγράφων, ο Μιχάλης Μαδένης με εξαιρετικά έργα και πολύ επίκαιρα όπως η προσωπογραφία ενός άνεργου άνδρα ή ενός μετανάστη. Από τα έργα που τραβούν το μάτι είναι και ένας πίνακας μεγάλων διαστάσεων με μία «σατιρική» αυτοπροσωπογραφία του εικαστικού δημιουργού Μιχάλη Μαδένη, με μία κοκκινωπή στολή κρατώντας ένα μαχαίρι.

Οι επισκέψεις και ξεναγήσεις από τους παραστατικούς δημιουργούς της ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής της συγκεκριμένης έκθεσης θα συνεχιστούν την Δευτέρα 28/11 στις 19.00 με τον Γιώργο Ρόρρη, τα έργα του οποίου, κυρίως γυναικείες μορφές βρίσκονται στο κέντρο της αίθουσας και στις 5 Δεκεμβρίου 2016 με τον Στέφανο Δασκαλάκη, ο οποίος επίσης παρουσιάζει θαυμάσια έργα με καλοδουλεμένες «νεκρές φύσεις» αλλά και ανθρώπινες μορφές σε πίνακες μεγάλων κυρίως διαστάσεων.

Τα έργα της έκθεσης έχουν παραχωρηθεί ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη ‐ Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, και τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη‐Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη.

Την έκθεση επιμελείται ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 8.30-14.30. Σάββατο: 10.00-14.00.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Δασκαλάκης, Μαδένης, Ρόρρης: Έκθεση τριών εικαστικών στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΔΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture