Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ανοιχτή Ημέρα Art Therapy από την Χορωδία Cantelena

Πάτρα: Ανοιχτή Ημέρα Art Therapy από την...
Μαρτάτος Tάκης

Με την Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Βιωματικά Εργαστήρια Art Therapy, ανοιχτά σε όλους, θα διοργανωθούν από την Χορωδία Cantelena, στην Πάτρα, με την Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Η Ανοιχτή Ημέρα Art Therapy, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, έχει ως στόχο τη γνωριμία με την Εικαστική Θεραπεία και τα οφέλη αυτής στον άνθρωπο. Είτε εκείνον που αντιμετωπίζει κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες, ανησυχίες ή όχι, είτε εκείνον που επιθυμεί χαλάρωση και ανακάλυψη του εαυτού του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δίνουμε τη δυνατότητα ύπαρξης ενός χώρου ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης των συναισθημάτων που δύσκολα εκφράζονται με λέξεις. Δημιουργώντας απελευθερωνόμαστε, πειραματιζόμαστε, αυξάνουμε τη φαντασία μας, τις δεξιότητές μας και αποκτούμε αυτοπεποίθηση.

Στον χώρο της «Art Therapy» κυριαρχεί ο απόλυτος σεβασμός στο άτομο και στην ελευθερία της έκφρασης του, καθώς δεν γίνεται κριτική, παρέμβαση και ερμηνεία της δημιουργίας του.

Δεν χρειάζεται να είμαστε καλλιτέχνες για να δημιουργήσουμε, μόνο άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Υπεύθυνη των Βιωματικών Εργαστηρίων Art Therapy είναι η Ειδική Επιστήμονας Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου, Εικαστική Θεραπεύτρια R.N.C.P., πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Έρευνας στην Εικαστική Θεραπεία Arles Γαλλίας και του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Είναι διαπιστευμένο ενεργητικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ψυχοπαθολογίας της Έκφρασης και Εικαστικής Θεραπείας –SIPEAT, με συνεχή συμμετοχή σε συνέδρια και επαγγελματικές καταρτίσεις στην Γαλλία και στην Ελλάδα. Έχει δουλέψει με παιδιά σε παιδοψυχιατρική κλινική, ιατρο-παιδαγωγικό κέντρο (ΙΜΕ) και ιατρο-κοινωνικό κέντρο πρώιμης δράσης στην πρώτη ηλικία (CAMSP), του Νοσοκομείου Jacques Lacarin Vichy στη Γαλλία, καθώς και με ενήλικες σε κέντρο ημέρας της Γαλλίας.

Έχει παιδαγωγική εμπειρία σε νηπιαγωγεία, σχολεία και εργαστήρια εικαστικών σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο και Γαλλία. Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στον Σ.Ο.Ψ.Υ Πατρών και ως εξωτερικός συνεργάτης σε χώρους ψυχικής υγείας και μη. Έχει χρόνια Καλλιτεχνική Αγωγή γύρω από τα Εικαστικά και τη Μουσική με πτυχίο πιάνου και χορωδιακή παιδεία.

Για παιδιά: 17:00 – 18:00

για εφήβους: 18:30 – 19:30

για ενήλικες: 20:00 – 21:30.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 17:30-21:30.

Cantelena, οδός Μαιζώνος 159 & Γούναρη. Τηλ. 2610-273668 e-mail: [email protected].

*Η Υπεύθυνη της χορωδίας Cantelena είναι η Ελένη Παπαδοπούλου Αραβαντινού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις