Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Επιστρέφονται τα δημοτικά τέλη στους κατοίκους Ξερόλακας και Βιολογικού Καθαρισμού

Πάτρα:Επιστρέφονται τα δημοτικά τέλη στο...

Ξεκινά σύντομα η κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η επιστροφή των εισπραχθέντων δημοτικών τελών του έτους 2016, στους κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού.Η επιστροφή των ποσών γίνεται στους πρώτους κατοίκους που έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση "υπενθυμίζεται ότι  με πρόταση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 305 οικογένειες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, λόγω της επιβάρυνσης που προκαλούν στην καθημερινή ζωή τους, η εγκατάσταση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών.

Εν τω μεταξύ, με άλλη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την μελέτη για την κατασκευή του  δρόμου, από την είσοδο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, έως τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, προϋπολογισμού 113.000 ευρώ.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, ήταν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την σταδιακή απεμπλοκή, το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και την αποκατάσταση της έκτασης (τοιχίο αντιστήριξης), καθώς και της ανάπλασης ολόκληρης της περιοχής.

Ταυτόχρονα ικανοποιείται ένα πολύχρονο αίτημα των αρχαιολόγων αφού η ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, θα αναδείξει τον πανέμορφο αυτό χώρο με τους μυκηναϊκούς τάφους και θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις