Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο τέλος του 2016 έτοιμη η διάνοιξη της Κανακάρη – Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την πορεία των έργων

Στο τέλος του 2016 έτοιμη η διάνοιξη της...

Βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης

Ένα ακόμα πολύπαθο έργο που οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Πατρέων κ.α.) διαρκώς έδιναν ημερομηνίες παράδοσης που ποτέ δεν τηρούνταν φθάνει επιτέλους, κατά πως φαίνεται, σε φάση ολοκλήρωσης.

Ο λόγος για τη διάνοιξη της οδού Κανακάρη η οποία, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξαγγελίες της Περιφέρειας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 κι εκτιμάται ότι, μαζί με τη Μίνι Περιμετρική της Πάτρας που επίσης θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός του έτους, θα προσφέρει ανάσες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 (μόνο και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του) έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τα 12εκ. ευρώ και η εθνική συμμετοχή είναι στο 5%.

Η διάνοιξη της Κανακάρη χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο τμήματα. Το πρώτο και μεγαλύτερο, μήκους 450 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων αρχίζει ουσιαστικά από το τέρμα της Αγίας Σοφίας και φθάνει μέχρι την Νόρμαν. Το δεύτερο μήκους 150μ. ξεκινά από την Γκότση και φθάνει μέχρι την Πουκεβίλ, λίγο πριν δηλαδή από την οδό Ζαΐμη.

Η πράξη περιλαμβάνει έξι υποέργα:

-Το πρώτο περιλαμβάνει την κατασκευή της οδού Κανακάρη από την οδό Πουκεβίλ έως την οδό Αγ. Σοφίας με διανοίξεις στα επί μέρους τμήματα από την οδό Πουκεβίλ έως την οδό Γκότση και από την οδό Νόρμαν έως την οδό Αγίας Σοφίας,

-το δεύτερο αρχαιολογική παρακολουθηση εργασιών και ανασκαφή,

-το τρίτο απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη,

-το τέταρτο μελέτη Προσαρμογής της Σηματοδότησης, κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης επί των οδών Κορίνθου, Κανακάρη -Ναυαρίνου, από Ελ. Βενιζέλου έως Αγ. Σοφίας,

-το πέμπτο προμήθεια φωτεινών σηματοδοτών, υλικών κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης που απαιτούνται για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου, Κανακάρη – Ναυαρίνου, εγκατάσταση και λειτουργία,

-το έκτο ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης κυκλοφοριακής κίνησης συμβάντων και ενημέρωσης πολιτών και το έβδομο παραλλαγή δικτύου ΔΕΗ.

Σήμερα το thebest.gr μπήκε ή ακριβέστερα «σκαρφάλωσε» στο εργοτάξιο της Κανακάρη και σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα την πρόοδο των εργασιών.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το πρώτο τμήμα (Αγίας Σοφίας-Νόρμαν), όπου μεταξύ άλλων έχουν κατασκευαστεί σκάλες και υπερυψωμένος διάδρομος για τους πεζούς:



Ακολουθούν εικόνες από το δεύτερο κομμάτι του έργου (Γκότση-Πουκεβίλ):

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις