Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Είναι μόνο η αρχή" λένε οι αγρότες της Ηλείας

"Είναι μόνο η αρχή" λένε οι αγ...

Απέκλεισαν τη ΔΟΥ Πύργου

Αφετηρία νέων αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν ο χθεσινός συμβολικός αποκλεισμός της ΔΟΥ Πύργου από τους αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στον ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο, καθώς και το διαρκές αίτημά τους για εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ προς όφελος όλων των αγροτών.

Οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μέμφθηκαν την κυβέρνηση για λασπολογία και προπαγάνδα εις βάρος των αγροτών και διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Παράλληλα, τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το προσεχές διάστημα και κάλεσαν όχι μόνο τους αγρότες, αλλά και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, να αντιδράσουν με τη δημιουργία μαζικού κινήματος για την ανατροπή των μέτρων που τους οδηγούν στην εξαφάνιση.

 

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο και ξεκίνησαν πορεία με οχήματα διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο υποκατάστημα της ΔΟΥ  Πύργου.  Εκεί απέκεισαν για λίγη ώρα την είσοδο απλώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής

. Όπως επισήμαναν, είναι μόνο η αρχή των κινητοποίησεων και σύντομα θα υπάρξουν και νέες μορφές δράσης που θα αναδεικνύουν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας.

Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος ΟΑΣΗ,

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι συνέχεια των χειμερινών κινητοποιήσεων και μια προειδοποιητική συμβολική κινητοποίηση για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν μας έχει πείσει με αυτά που λέει και θα πρέπει να σταματήσει να λασπολογεί και να κάνει μαύρη προπαγάνδα γυρίζοντας στα χωριά και λέγοντας ασύστολα ψεύδη για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα.  Μας έχει βγάλει εφοπλιστές! Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον αναχρονιστικό και αντιαγροτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και να μην αποζημιώνουν τους συναδέλφους που έχουν πάθει ζημιά σε όλη την Ελλάδα. Η μισή Ηλεία χτυπήθηκε από καιρικά φαινόμενα και δεν προχωράνε σε εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

 

 

Πρέπει να καταλάβει –και θα το δει και στην πράξη- ότι οι αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα χαράτσια του ΟΓΑ με τις αυξήσεις που ξεκίνησαν και που έρχονται, ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα δυσβάσταχτα χαράτσια που βάζουν μέσω της Εφορίας σε όλο τον ελληνικό λαό και στους αγρότες,. Να δείξουμε ότι δεν αντέχουμε να πληρώσουμε, αν δεν πληρώσουν  αυτοί που τόσα χρόνια αρμέγουν τον κόπο των αγροτών, η πλουτοκρατία της χώρας, κα δεν μπορούν να πηγαίνουν στα συνήθη υποζύγια. Καλούμε τους αγρότες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να ενωθούν με όλο τον ελληνικό λαό, να αντιδράσουν και να πολεμήσουν την κατάσταση.  Δεν υπάρχουν σωτήρες, μην περιμένουν σωτηρία από κανέναν που συμφωνεί με αυτήν την πολιτική και δίνει λευκή επιταγή. Θα τα πούμε και το φθινόπωρο και τον χειμώνα με όποιον κι αν είναι στην κρατική εξουσία. Όλα τα μέτρα ανατρέπονται αρκεί να το θέλει ο λαός»

Θανάσης Αντωνάτος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας

«Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνάνε αν δεν πάρουν πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας διώξουν από τα χωράφια μας και τις περιουσίες μας και να καταστρέψουν την Ελλάδα.  Περιμένουν ανάπτυξη από τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, η οποία μας αποδεκατίζει. Θα αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι για να τους ανατρέψουμε».

Θανάσης Βομπίρης, αντιπρόεδρος ΟΑΣΗ

Είμαστε εδώ για να δείξουμε στις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν την Ελλάδα και φτωχοποίησαν τον λαό, τους εργαζόμενους και τους αγρότες, ότι η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δείξει στον λαό ότι δεν πρέπει να διεκδικούν  και ότι δεν γίνεται τίποτα. Ως ένα βαθμό το έχει καταφέρει, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να το ανατρέψουμε. Σήμερα είναι η απαρχή των κινητοποιήσεων, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Και το φθινόπωρο θα είμαστε εδώ. Πρέπει ο αγρότης να καταλάβει ότι μόνο με τη δύναμή του μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να μην πιστεύει σε σωτήρες».

Χρήστος Σταυρόπουλος, μέλος του Αγροτικού συλλόγου Σοπίου

«Είμαι σταφιδοπαραγωγός και ήρθαμε σήμερα να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Δυστυχώς, σχεδόν οι μισοί αγρότες είμαστε ανασφάλιστοι, δεν έχουμε πληρώσει την εισφορά μετά και την τελευταία αύξηση, με φόρους ΕΝΦΙΑ, δεν έχουμε να τα βγάλουμε πέρα. Περιμένουμε πώς και πώς να αλλάξουν τα μέτρα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλα μέτρα. Φάρμακα φυτομάρκα, λιπάσματα, πετρέλαια, κ.ά. η σταφίδα, το εθνικό μας προϊόν, δεν ανεβάινει, πεφτει. Ειμαστε αγανακτισμένοι, ζητούμε από την κυβέρνηση και από όλους τους βουλευτές της Ηλείας να μπει η σταφίδα στη συνδεδεμένη».


πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις