Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Πολλές διακρίσεις στον Πανελλήνιο Ρομποτικής WRO

Δυτική Ελλάδα: Πολλές διακρίσεις στον Πα...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρόκριση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρόκριση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής μέσω του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO,  για τις ομάδες της Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχαν στη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής δίχως τη δυνατότητα να μάς εκπροσωπήσουν στο Νέο Δελχί της Ινδίας, τέλη Νοεμβρίου.

Την καλύτερη θέση κατέκτησε η μία από τις δύο ομάδες του 11ου Γυμνασίου Πάτρας, με προπονητή, τον καθηγητή Πληροφορικής Αλέξανδρο Γιαννόπουλο και τους μαθητές Κωνσταντίνο Φωτάκη, Τηλέμαχο Αποστολόπουλο και Γιάννη Κατσιφάρα. Πιο συγκεκριμένα κατέλαβαν τη 2η θέση στην OPEN Γυμνασίου με 336 πόντους και “έχασαν” την πρόκριση στην Ολυμπιάδα για μόλις 4 πόντους από την 1η ομάδα!

 

Η δεύτερη ομάδα του 11ου Γ/σίου με τους μαθητές Ρετζή Φώτη, Σταθόπουλο Αλέξη και Μενύχτα Γεωργία κατέλαβαν την 5η θέση στην κατηγορία.

Στην κατηγορία OPEN Λυκείου, η ομάδα Techno Talos του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας κατέλαβε την 3η θέση τελικά, με τον προπονητή Βαγγέλη Τσουραμάνη και τους μαθητές Ζώη Αναστασόπουλο, Παναγιώτη Αρβανιτάκη και Χρήστο Κριλή.

Στην OPEN Δημοτικού, η ομάδα Onestep κατετάγη 5η με προπονητή τον κ. Π. Βέρρα και τα παιδιά Δημήτρη Δανέζη, Εύα Λαμπροπούλου και Διονύση Κουμούση. Οι καλύτερες θέσεις για το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, ήταν 7η και 8η αντίστοιχα για τις μαθήτριες Σταμέλου Μελίνα, Ταβουλάρη Ροδούλα και Τσακίρογλου Αριάδνη με το Robot-Oli_Sweep-Collector και για τους μαθητές Πολίτη Παύλο, Σιδέρη Νικόλα και Φαλίδα Δημήτρη με το πρότζεκτ Fine-Robo-Shieve με προπονήτρια τους την καθηγήτρια Πληροφορικής Όλγα Σταυρουλοπούλου.

Στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, η καλύτερη θέση ήταν η 3η, ανάμεσα σε 43 ομάδες, για τους Hooks από την Πάτρα με προπονητή τον κ. Αντρέα Τσιμπούρη και τους μαθητές Φίλιππο Αντωνόπουλο, Άγγελο Γραμμενίδη και Σωτήρη Σπηλιόπουλο, με απόλυτο 100άρι αλλά λίγο καλύτερο χρόνο από τις δύο πρώτες ομάδες που πήραν την πρόκριση. Επίσης, οι Crossaxles με τον ίδιο προπονητή και τους μαθητές Ιάσωνα Γιολδάση, Παύλο Πέττα και Κωνσταντίνο Χαρίτο πλασαρίστηκαν στην πρώτη πεντάδα.

Στη διαγωνιστική και πιο δύσκολη κατηγορία του Γυμνασίου, τρίτη αναδείχθηκε η ομάδα Teamwork Dream του καθηγητή Πληροφορικής Ανέστη Βοβού με την Ελπίδα Ρόδη Ροδοπούλου, Νικόλαο Χρυσανθακόπουλο και Ανδρέα Πιτσή που λίγο έλειψε να πιάσουν το όνειρο πρόκρισης για την Ολυμπιάδα. Στην ίδια κατηγορία είχαμε άλλες τρεις ομάδες της Δυτικής Ελλάδας στην πρώτη εξάδα: Teamwork Prime (Βοβός / Νταλαπέρα Αγγελική, Σιάχου Ισμήνη, Kαρανάσιου Φωτεινή), Le Velo (Τσιμπούρης / Ευδοκία Καμπούρη, Όλγα Κολλιοπούλου, Ελευθερία Μπουρλέσσα) και Teamwork Optimum (Βοβός / Γεώργιος Γεωργιάδης, Ανδριάνα Νιφόρα, Στέλιος Παπαζαχαρίου).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διοργανωτής εκπαιδευτικός οργανισμός WRO Hellas, με τον κ.  Άρη Λούβρη τίμησε βραβεύοντας τους καθηγητές Ρόμπερτ Κινγκ, ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Αντώνη Τζε, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΗΜ&ΤΥ) του Πανεπιστημίου Πάτρας, Χρήστο Παναγιωτακόπουλο, Καθηγητή 1ης βαθμίδας στο Π.Τ.Δ.Ε. και Αναπληρωτή Πρυτάνεως ΤΠΕ Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και τον Ευάγγελο Παπαδόπουλο, Καθηγητή στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, για τη συμβολή τους στην εκπαιδευτική ρομποτική, όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις