Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλαλούμ στο ΠΓΝ Πατρών- Ταλαιπωρήθηκε παραπληγικός- Δεν υπήρχε τραυματιοφορέας, πήρε το φορείο... κι έφυγε!

Αλαλούμ στο ΠΓΝ Πατρών- Ταλαιπωρήθηκε πα...

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του καναλιού Star για την αποκαρδιωτική κατάσταση που συνάντησε στο Νοσοκομείο

Αποκαλυπτικό πραγματικά ήταν το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Star και αφορούσε στην αποκαρδιωτική κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Αφορμή του ρεπορτάζ ένας παραπληγικός ασθενής, ονόματι Νίκος Πλατής, ο οποίος δήλωσε στην κάμερα του Star απογοητευμένος από την κατάσταση αλαλούμ που αντίκρισε. «Αισθάνθηκα παρατημένος», ήταν τα λόγια του.

Ο εν λόγω ασθενής μεταφέρθηκε με συνοδό από άλλο κτίριο σε χώρο του Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση οστικής πυκνότητας. Ωστόσο φτάνοντας για την εξέταση χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 2 ώρες καθώς δεν υπήρχε τραυματιοφορέας ώστε να βοηθήσει το γιατρό να βάλει τον συγκεκριμένο ασθενή στο κρεβάτι του ιατρικού μηχανήματος για να γίνει η απαραίτητη εξέταση.

Άλλοι ασθενείς που επίσης περίμεναν στο σημείο για παρόμοια εξέταση, βλέποντας τον άνθρωπο να ταλαιπωρείται, έδωσαν τη σειρά τους, χωρίς όμως αντίκρισμα μιας και όπως προείπαμε, δεν υπήρχε τραυματιοφορέας για να βοηθήσει τον ασθενή. «Εγώ κουράστηκα κάποια στιγμή και είπα φεύγω», δήλωσε απογοητευμένος ο Θωμάς Πλατής, ο οποίος κατόπιν αποχώρησε από το νοσοκομείο με το φορείο που έσπρωχνε η συνοδός του.

Όπως αποκαλύφθηκε από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Star, το Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, από τα μεγαλύτερα της χώρας, το οποίο καλύπτει μία ευρεία γεωγραφική περιφέρεια που φτάνει σχεδόν μέχρι την Ήπειρο, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο κανάλι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θόδωρος Πισιμίσης, υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τραυματιοφορέων, τεχνικού προσωπικού, σε αναλώσιμα είδη, θάλαμοι του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι κατεστραμμένοι ενώ στον περιβάλλοντα χώρο και συγκεκριμένα έξω από τα εξωτερικά ιατρεία συναντά κανείς μέχρι και ψόφια ζώα!

Ειδικά για τους τραυματιοφορείς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γ. Πιρπιρής, ενώ οι οργανικές θέσεις των τραυματιοφορέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», είναι 75, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο εργάζονται μόλις 15!

Τέλος η εικόνα που βγήκε μέσα από το αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ, είναι αποκαρδιωτική, με τους ασθενείς να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό και πολύωρη αναμονή και τους ίδιους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να λένε πως δεν μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους υπό αυτές τις συνθήκες.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Ξεκινά η λειτουργία ανεξάρτητου ιατρείου Διαβητικού ποδιού στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου του Ρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις