Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών τίμησε τους Πόντιους πρόσφυγες

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών τίμησε τους ...

Με την έκδοση λευκώματος «Οι πόντιοι πρόσφυγες στο λιμάνι της Πάτρας»

Την Κυριακή προηγούμενη Κυριακή 22 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (εντός νέου λιμένα), πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος, «Οι πόντιοι πρόσφυγες στο λιμάνι της Πάτρας».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό λεύκωμα, που έχει εκδώσει ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. σε συνεργασία με τον Φάρο Ποντίων Πατρών, για να θυμηθεί αυτούς τους ανθρώπους που ήλθαν, δημιούργησαν και άφησαν στην πόλη μας το στίγμα της επιχειρηματικότητας, της τεχνογνωσίας και της κοινωνικής αρχοντιάς τους.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, απηύθυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. κ. Νίκος Κοντοές, ο οποίος διάβασε συγκινητικά αποσπάσματα από το λεύκωμα και ο Πρόεδρος του Φάρου Ποντίων κ. Κωνσταντίνος Κωτσαλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την προηγούμενη αλλά και την παρούσα διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. για το αφιέρωμα αυτό στη μνήμη των ποντίων προσφύγων, την αναγνώριση της σημαντικής συμβολής τους στην ανάπτυξη του λιμανιού της Πάτρας, καθώς και την αναγνώριση των απογόνων τους.

 

Για το λεύκωμα και για τους πόντιους πρόσφυγες την περίοδο που έφθασαν στο λιμάνι της Πάτρας, μίλησε με γλαφυρό τρόπο και λόγια καρδιάς, ο κ. Αθανάσιος Κούστας, Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τ. μέλος του Δ.Σ. Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., ενώ ο συγγραφέας του λευκώματος, κ. Ξενοφών Παπαευθυμίου, Συντηρητής Έργων Τέχνης – Μουσειολόγος παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο το λεύκωμα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. +

Τέλος, οι χορευτές του χορευτικού τμήματος του Φάρου εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς του Πόντου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους, Βασίλη Αδαμόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις