Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μανιφέστο που απορρίπτει το Ισλάμ ψήφισε η γερμανική ακροδεξιά!

Μανιφέστο που απορρίπτει το Ισλάμ ψήφισε...

Ρατσιστές σε όλο τους το μεγαλείο

Με την υιοθέτηση ενός μανιφέστου που διακηρύσσει ότι το Ισλάμ είναι ενάντιο στο Σύνταγμα της Γερμανίας, κι ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η λειτουργία μιναρέδων αλλά και η μπούργκα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το ετήσιο συνέδριο του αντι-μεταναστευτικού κι ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Το επίμαχο κεφάλαιο του μανιφέστο του AfD τιτλοφορείται «Το Ισλάμ δεν είναι μέρος της Γερμανίας».

Σε μία κατάμεστη αίθουσα που ήταν διακοσμημένη με λάβαρα που έφεραν το σύνθημα «Γενναιότητα, Αλήθεια, Γερμανία», ο Χανς-Τόμας Τιλσνάιντερ, βουλευτής του κόμματος στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, δήλωσε ότι «το Ισλάμ είναι ξένο σε εμάς και για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να επικαλεστεί την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στον ίδιο βαθμό με τον Χριστιανισμό», για να δεχτεί θερμό χειροκρότημα για την τοποθέτηση του αυτή.

Ορισμένά πιο μετριοπαθή στελέχη του ακροδεξιού κόμματος, πρότειναν μία πιο ελαστική διατύπωση για το ζήτημα του Ισλάμ. «Να σταματήσουμε τον ισλαμισμό αλλά να επιζητήσουμε διάλογο με το Ισλάμ», ήταν μία από τις προτάσεις που διατυπώθηκε, που όχι μόνο απορρίφθηκε αλλά προκάλεσε και  ηχηρές αποδοκιμασίες από τους περίπου 2.000 συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως στις κάλπες του 2017 το AfD μπορεί να αναδειχτεί τρίτη πολιτική δύναμη στη Γερμανία, με το ποσοστό του να είναι σήμερα στο 13% με 14%.

Την ίδια στιγμή που η καγκελάριος Μέρκελ έχει ακολουθήσει μια ανεκτική πολιτική ανοικτών συνόρων,  το AfD έρχεται να εκφράσει ένα βαθιά συντηρητικό κοινό στη Γερμανία , που συντάσσεται με την πρόταση του για σφράγισμα των συνόρων.

Ενισχυμένο από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, το AfD έχει πετύχει μόλις σε τρία χρόνια ύπαρξης να κερδίσει έδρες στα κοινοβούλια 8 εκ των 16 κρατιδίων της Γερμανίας, και πλέον ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές του 2017, όπου θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την είσοδό του στην ομοσπονδιακή Βουλή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις