Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριάντα μαθητές και εκπαιδευτικοί από 4 χώρες της Ευρώπης ήρθαν στο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου

Τριάντα μαθητές και εκπαιδευτικοί από 4 ...

Επισκέφθηκαν και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της δεύτερης διακρατικής συνάντησης με την συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών και μαθητών από την Αγγλία, την Φινλανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία στο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου.

Οι εργασίες έλαβαν μέρος το διάστημα από 16 – 20 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2, «Our Colourful World» στο οποίο, το Νηπιαγωγείο Δρεπάνου συμμετέχει.

Το διάστημα αυτό ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την δημιουργία του Ε- ΒΟΟΚ με θέμα ενδιαφέροντα μέρη του τόπου μας, όπου επικεντρωθήκαμε σε σημεία αρχιτεκτονικής σημασίας και ιστορίας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα βίντεο σύμφωνα με την τεχνική LUMIERE και ορίστηκαν οι παράμετροι.

Από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου έγινε η παρουσίαση του μύθου της ΑΘΗΝΑΣ και του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στο πλαίσιο δραστηριοτήτων για τους μύθους και θρύλους των  Ευρωπαϊκών χωρών. Την τελευταία ημέρα των εργασιών οι εκπαιδευτικοί εξειδικεύθηκαν  στην δημιουργία  QR CODES.

Μαθητές φιλοξενήθηκαν από γονείς του Νηπιαγωγείου Δρεπάνου. Οι συμμετέχοντες  γνώρισαν την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα που ήταν μία προσφορά των γονέων  του Νηπιαγωγείου Δρεπάνου.

Τους εταίρους καλωσόρισαν στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/ΘΜΙΑΣ και Δ/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας  κ. Γιαννόπουλος  Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πασσάς Ευάγγελος και η Σχολική Σύμβουλος Τσαμπάζη Πατρίτσια.

Στο Δημαρχείο της πόλης της Πάτρας διοργανώθηκε τέλος εκδήλωση από τον Δήμαρχο Πατρών Πελετίδη Κώστα, ο οποίος προσέφερε στους εταίρους εκπαιδευτικούς το  ιστορικό βιβλίο της πόλης  «Χαρτών Μνήμες».

*Κατά την επιστροφή των εταίρων πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, με συμμετοχή γονέων και μαθητών του Νηπιαγωγείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις