Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά από την Κοινοτοπία

Εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά απ...

13 Φεβρουαρίου 1894 οι αδελφοί Λιμιέρ μας εισάγουν στη μαγεία της έβδομης τέχνης

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr οργανώνει παιδικό εργαστήρι δημιουργικότητας στον πολυχώρο της, Μαιζώνος 139 κ’ Παντανάσσης στον 4ο όροφο (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου). Το εργαστήρι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και πρώτης Γυμνασίου, με σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από τις 10.30πμ-1.30μμ κατά τη διάρκεια του οποίου δε θα επιτρέπεται η παραμονή των συνοδών των παιδιών στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί.

Σκοπός του θεατρικού εργαστηρίου είναι τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να γνωρίσουν την εξελικτική πορεία του κινηματογράφου και μέσω θεατρικών παιχνιδιών να βιώσουν τη διαδικασία παραγωγής μιας μικρού μήκους ταινίας αλλά και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους πλάθοντας το δικό τους κινηματογραφικό σενάριο.

Στο εργαστήρι τα παιδιά μέσω προβολής αποσπασμάτων του παιδικού κινηματογράφου –από το βουβό και ασπρόμαυρο μέχρι το σύγχρονο 3D- παιχνιδιών γνωριμίας, ομαδικότητας, συνεργασίας και μικρών αυτοσχεδιασμών βάσει όσων προβλήθηκαν θα πλάσουν τους αγαπημένους τους ήρωες. Κατόπιν θα μυηθούν σε πρώτο επίπεδο μέσω των έντονων σκηνοθετικών αντιθέσεων που θα τους προβληθούν τι σημαίνει σκηνοθετική οπτική στον κινηματογράφο, θα μάθουν για τους διάφορους συντελεστές παραγωγής μιας ταινίας δημιουργώντας ιστορίες, εικόνες και παντομίμες. Τέλος θα δουν μια μικρού μήκους ταινία –με ανοιχτό τέλος- μπαίνοντας στη διαδικασία να γράψουν τη συνέχεια και το τέλος της.

Έτσι τα παιδιά θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της μαγείας της έβδομης τέχνης των Γάλλων εφευρετών αδελφών Λιμιέρ, Λουί Ζαν και Ογκύστ Μαρί Λουί Νικολά που γεννήθηκαν στη Μπεζανσόν της Γαλλίας και μεγάλωσαν στη Λυών οι οποίοι στις 13 Φεβρουαρίου του 1894 κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη φορητή συσκευή του κινηματογράφου την οποία κατασκεύασαν βασιζόμενοι στην εφεύρεση του κινητοσκοπίου.

Το εργαστήριο γίνεται με θεματική επιμέλεια και εθελοντική προσφορά των εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού και θεατρολόγων Ιωάννας Τζαμαρία και Ελπινίκης Μιμιλίδου και της στήριξης των δασκάλων και νηπιαγωγών Αίγλης Θεοχάρους, Δήμητρας Κοκκινοπούλου καιΤέτας Σαββανή.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αίγλη Θεοχάρους καθημερινά 6-9μμ στο 6978.260548 (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις