Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Εργασίες αποκατάστασης της περιμετρικής Αρχ. Ολυμπίας

Ηλεία: Εργασίες αποκατάστασης της περιμε...

Για προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία δεκαετία

Η αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην περιμετρική οδό της Αρχαίας Ολυμπίας από την περίοδο της παράδοσής της το 2004 έως και σήμερα, έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει υπάγονται σε ένα συνολικό έργο με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.

Το έργο έχει ως σκοπό να αποκαταστήσει προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία δεκαετία μετά την παράδοση του έργου, που σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν πολύ σοβαρά. 

Το έργο της περιμετρικής οδού της Αρχαίας Ολυμπίας υπάγεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έργων που έγιναν στην περιοχή μέσα από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 και με αφορμή την διαμόρφωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στην πόλη της Ολυμπίας και το σχεδιασμό ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Όμως σχεδόν από τον πρώτο χειμώνα μετά την παράδοσή του παρουσίασε σημαντικά προβλήματα με καθιζήσεις και κατολισθήσεις. Το πιο συχνό σε εμφάνιση πρόβλημα ήταν η κατάρρευση τμημάτων από το πρανές δίπλα στο τούνελ «Εκεχειρία» που βρίσκεται πριν τον κόμβο της Αρχαίας Πίσσας, όπως επίσης η μεγάλη κατολίσθηση στο πρανές που κράτησε για εβδομάδες κλειστό το δρόμο πριν τον κόμβο Κοσκινά, το 2012.

Το έργο που υλοποιείται αφορά τον άξονα της περιμετρικής οδού αλλά θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία που επίσης υπάρχουν προβλήματα καθιζήσεων και κατολισθήσεων. Αρμόδια αρχή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (πρώην ΔΕΣΕ/ΔΕΚΕ) και θα καλυφθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον άξονα από την Ολυμπία έως τη Λιναριά. Οι πρώτες εργασίες γίνονται στο τούνελ πριν τον κόμβο της Αρχαίας Πίσσας (Εκεχειρία) και αφού πρώτα καθαρίστηκε το πρανές, τοποθετούνται συρματοκιβώτια (σαρζανέτ), που θα συγκρατήσουν όγκους λάσπης ή χωμάτων εφόσον υπάρξει εκ νέου εκδήλωση των φαινομένων. Συρματοκιβώτια τοποθετήθηκαν τόσο δίπλα στο τούνελ, στην είσοδο και στην έξοδό του, όσο και στο πρανές στη συνέχεια στην έξοδο προς Λάλα. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στον κόμβο Κοσκινά όπου στο παρελθόν είχε σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση. Εκεί θα τοποθετηθούν συρματοκιβώτια. 
Επίσης ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν στον συγκεκριμένο οδικό άξονα είναι ο ηλεκτροφωτισμός και κυρίως στα τούνελ όπου τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα η διέλευση είναι προβληματική. Και δεν είναι μόνο η έλλειψη λαμπτήρων ή τα κλεμμένα καλώδια, αλλά η γενικότερη λεηλασία του δικτύου, αφού έχουν κλαπεί και οι μετασχηματιστές και ήδη συνεργείο εργάζεται για την αποκατάσταση από τον κόμβο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, «ήταν ένα αίτημα της περιοχής τα τελευταία χρόνια για έναν δρόμο που παρουσίασε μετά την ολοκλήρωσή του πολλά προβλήματα. Πρόκειται για μια παρέμβαση που ικανοποιεί τους κατοίκους και εξασφαλίζει έναν δρόμο για τον οποίο στην αρχική πρόβλεψη δεν είχε γίνει σωστή εκτίμηση γεωλογικά για τη σαθρότητα του εδάφους. Προχωράμε και στο θέμα της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και επόμενο βήμα μας στην περιοχή είναι να λυθεί και το πρόβλημα στον κόμβο Αρχαίας Πίσας προς Λάλα με την σημαντική εκεί καθίζηση» σχολίασε ο κ. Γεωργόπουλος.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις