Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων:Τι θα γίνει με τη στέγη αστέγων - Ένα μόνο άτομο ζήτησε κατάλυμα το βράδυ -Yπνωτήριο το παλαιό Αρσάκειο

Δήμος Πατρέων:Τι θα γίνει με τη στέγη ασ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ένας πολίτης κοιμήθηκε χθες σε πανσιον που μισθώνει ο δήμος

Ένας πολίτη, χθες, μια ιδιαίτερα κρύα νύχτα ζήτησε κατάλυμα και κοιμήθηκε  σε πανσιόν, που μισθώνει ο Δήμος Πατρέων. Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, σχολιάζοντας την τόσο μικρή ανταπόκριση στη δυνατότητα για ένα πιάτο φαγητό, ένα κρεβάτι για ύπνο και ζεστασιά αυτές τις κρύες ημέρες, δεν είχε να μας δώσει καμία απάντηση. Και ο ίδιος εξέφρασε την απορία του, μιλώντας στο thebest.gr

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη, δεν αποκλείεται, η μειωμένη ανταπόκριση στην πρόσκληση του κοινωνικού τομέα, να οφείλεται, σύμφωνα  με μαρτυρίες των ίδιων των ανθρώπων που στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αυτόν, να αφορούν στα στέκια που έχει εξασφαλίσει ο κάθε άστεγος.Υπάρχει δηλαδή ο φόβος, μήπως χάσουν το σημείο που έχουν βρει για να παιρνούν τα βράδια τους, από κάποιον άλλο άστεγο, αν λείψουν μια μέρα!

Σε ότι αφορά στη Στέγη Αστέγων, η εκπεφρασμένη διάθεση του δήμου Πατρέων και του κοινωνικού τομέα, προς το παρόν παραμένει στα χαρτιά. Τα οποία πρέπει να υπογραφούν, να ληφθούν αποφάσεις, να εξασφαλιστούν τα χρήματα και να προχωρήσουν οι εργασίες στο κτίριο που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό, στην Γεωργίου Ολυμπίου και Βύρωνος, από 4 ιδρύματα της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη θα γίνει προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος του 2016 να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και να γίνει ανάθεση του έργου. Επίσης αναζητούνται και τα χρηματοδοτικά εργαλεία - μέσω προγραμμάτων κ.α. - ώστε να μην επιβαρυνθεί εξ ολοκλήρου ο δήμος.


ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με δεδομένη την κρίσιμη κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην πόλη μας και ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό θα λειτουργήσουν άτυπο υπνωτήριο σε χώρο του πρώην Αρσακείου για  άστεγους συμπολίτες μας.

 

Η φιλοξενία στο άτυπο υπνωτήριο θα ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει καθ όλη την διάρκεια του ψύχους.

Η διαμονή στο χώρο του άτυπου υπνωτηρίου θα είναι από τις 8:00 μ.μ.  έως και τις 8:00 π.μ.

 

Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας  και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων, να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Βασιλική Αλέρτα και Ελένη Μπούκλη στο τηλ. 6972357816 έως τις 11:00 μ.μ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις