Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κινητοποιήσεις και καταλήψεις από τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, για τα σκουπίδια

Ηλεία: Κινητοποιήσεις και καταλήψεις από...

Καζάνι που βράζει ο Πύργος με τα σκουπίδια - Ξέσπασαν οι μαθητές

Η ένταση στο μέτωπο των σκουπιδιών συνεχίζεται μέσα στην τοπική κοινωνία του Πύργου που βράζει. Μόλις μια ημέρα μετά την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, το πρωί της Δευτέρας βρήκε υπό κατάληψη τα τέσσερα γενικά λύκεια της πόλης, λόγω των σκουπιδιών. Από την άλλη μαθητές του 2ου γυμνασίου έκαναν πορεία προς το δημαρχείο της πόλης και πέταξαν σακούλες με σκουπίδια μέσα στην είσοδο του δημαρχείου, ενώ για λίγη ώρα επικράτησε ένταση.

Ο δήμαρχος της πόλης δέχθηκε στη συνέχεια αντιπροσωπία των μαθητών και συζήτησε μαζί τους σε πολύ καλό κλίμα (διαβάστε ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα της εφημερίδας). Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι αν δεν ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μετά την αρχική ένταση που υπήρξε σε κάποιες περιπτώσεις στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο λύκεια της πόλης, οι μαθητές δήλωσαν πως τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών και αποχώρησαν από αυτά. Λίγο αργότερα περίπου στις 11 το πρωί μαθητές από το 2ο γυμνάσιο Πύργου που έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους με πορεία κινήθηκαν προς το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και εκεί σε μια πράξη αντίδρασης πέταξαν σακούλες με σκουπίδια στον προθάλαμο και στον κεντρικό χώρο στο ισόγειο του δημαρχείου. Τα συνθήματα και η παρουσία των μαθητών προς στιγμήν δημιούργησε ένταση και αναστάτωση με το προσωπικό του δημαρχείου, όμως η εκτόνωση δεν άργησε να έρθει, όταν αντιπροσωπεία των μαθητών έγινε δεκτή από τον κ. Λιατσή.

Τι είπαν οι μαθητές:
Χρήστος Λαμπρόπουλος – Πρόεδρος 15μελους 2ου Γυμνασίου Πύργου
«Κάναμε αυτή την κίνηση γιατί η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Ήρθαμε από τις διακοπές μας και βλέπουμε βουνά από σκουπίδια. Δεν αντέχουμε στο σχολείο κάνουμε μάθημα με κλειστά παράθυρα, ενώ βρίσκουμε ποντίκια στους χώρους. Ήρθαμε να πιέσουμε το δήμαρχο να λάβει απόφαση να κλείσει τα σχολεία όσο τα σκουπίδια είναι στους δρόμους. Είναι θέμα υγείας».

Διονύσης Καραμάνης – Μαθητής 2ου Γυμνασίου Πύργου
«Έχουμε μπουχτίσει σε αυτή την πόλη. Βρωμάει, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ειδικά για εμάς τους νέους. Είναι ενοχλητική αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε μια βόλτα. Νιώθουμε πολύ άσχημα που σήμερα είμαστε μόνο εμείς εδώ. Δεν έχει έρθει ούτε ένας ενήλικας. Θα έπρεπε να έχουν έρθει πρώτοι αυτοί και να κινητοποιηθούν. Ήρθαμε εδώ παίρνοντας απουσία από το μάθημα και όχι κάνοντας κατάληψη. Ενώ άλλοι μαθητές που κάνουν κατάληψη, κάθονται στις καφετέριες».

Παναγιώτης Μπεβούδας – Μαθητής 4ου ΓΕΛ Πύργου
«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμά μας ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις έως ότου μαζευτούν τα σκουπίδια».

Δημήτρης Γιακουμέλος – Πρόεδρος 15μελους 2ου ΓΕΛ Πύργου
«Αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη, να στείλουμε οι μαθητές το μήνυμά μας. Το πρόβλημα έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι πολύ κουραστικό να περνάμε δίπλα από τόνους σκουπιδιών για να πάμε στο σχολείο, να κάνουμε μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, να μυρίζει άσχημα η τάξη και να έχουμε τον κίνδυνο για την υγεία μας, πέρα από το θέμα της αισθητικής».

Πολυζώης Γκοτσόπουλος – Μαθητής 3ου ΓΕΛ Πύργου
«Τα σκουπίδια είναι μείζων θέμα, όχι μόνο για τον Πύργο αλλά και για τους άλλους δήμους. Είναι ένα πρόβλημα για το περιβάλλον που μας αφορά όλους μας και πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι. Τα σχολεία μας θα παραμείνουν κλειστά έως ότου γίνει κάτι. Πρέπει να ξεκινήσει η μεταφορά τους άμεσα».

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις