Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάκολο: Με λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων (φωτο)

Κατάκολο: Με λαμπρότητα η εορτή των Θεοφ...

Ηλεία

Γιορτάστηκαν με λαμπρότητα και φέτος τα Θεοφάνεια στην Ηλεία. Στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Κατακόλου απο νωρίς πιστοί είχαν προσέλθει στον ναό για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια. Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή), λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.

Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.

Της Θείας Λειτουργίας και της δοξολογίας αγίασης των υδάτων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός.

Στο χώρο παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ.Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπράμος, ο βοηθός περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού κ. Κωσταριάς, οι βουλευτές  Γ.Κουτσούκος, Κ.Τζαβάρας,ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λ.Βαρουξής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Νικολούτσος, ο κ.Αντωνακόπουλος

Για τον Σταυρό, βούτηξαν πάνω απο 15 άτομα. Τυχερός πιάνοντας τον, στάθηκε ο Αντώνης Φώτης από τους Αγίους Σαράντα, που διαμένει μόνιμα στον Πύργο.

Στην όλη γιορτή συμμετείχε η Φιλαρμονική «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις