Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κλείνει και το Υποθηκοφυλακείο Μυρτουντίων...

Ηλεία: Κλείνει και το Υποθηκοφυλακείο Μυ...

Μεγάλες οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία

Κλειστό παραμένει για τρίτη μέρα σήμερα το Υποθηκοφυλακείο Μυρτουντίων αφού ο υποθηκοφύλακας που έχει οριστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου, αρνείται να παραλάβει τη θέση.

Οι επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι μεγάλες, καθώς έχει παγώσει κάθε δραστηριότητα της οποίας η διεκπεραίωση εξαρτάται από τη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων, ενώ μεγάλη είναι και η απώλεια δημόσιων εσόδων.

Πιθανότατα το υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει νέο διορισμό για το υποθηκοφυλακείο Μυρτουντίων και αν δεν δεχθεί και ο επόμενος τότε θα πρέπει να δοθεί πολιτική λύση.

Το Υποθηκοφυλακείο Μυρτουντίων ανήκει στην κατηγορία των άμισθων υποθηκοφυλακείων. Ο υποθηκοφύλακας είναι άμισθος δημόσιος υπάλληλος λειτουργός της Δικαιοσύνης, όπως είναι και ο δικηγόρος, ο συμβολαιογράφος και ο δικαστικός επιμελητής. Άμισθοι υποθηκοφύλακες διορίζονται όσοι επιτύχουν σε πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό.

Το Υποθηκοφυλακείο είναι η δημόσια υπηρεσία στην οποία κατατίθενται επίσημα και φυλάσσονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας των ακινήτων καθώς και τα βάρη (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις) που τα βαρύνουν. Επίσης, στα υποθηκοφυλακεία φυλάσσονται και δικαστικές αποφάσεις σχετικές με ακίνητα και γενικά κάθε πράξη που επηρεάζει τη νομική κατάσταση ενός ακινήτου.

Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται ότι το κλειστό υποθηκοφυλακείο προκαλεί προβλήματα στην οικονομική ζωή του τόπου.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις