Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Αυξάνονται οι οικογένειες που ζητάνε βοήθεια από το "Φωτεινό Αστέρι"- Πεντάχρονο δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε κολατσιό

Πάτρα:Αυξάνονται οι οικογένειες που ζητά...

Απαραίτητη η αλληλεγγύη

Το «Φωτεινό Αστέρι» αποτελεί ένα καταφύγιο και μια ζεστή αγκαλιά για πολλές οικογένειες της Πάτρας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Νέοι και παραγωγικοί άνθρωποι χωρίς εργασία και με ανήλικα παιδιά χτυπάνε την πόρτα του με την ελπίδα να ανακουφιστούν και να βρουν κάποια λύση στα προβλήματα τους

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Πρόκειται για μια Εθελοντική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που στόχο έχει την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 16 ετών.

Πριν λίγες μέρες ένα παιδί 5 ετών που ζει στην Πάτρα αδυνατούσε να πάει στο σχολείο καθώς η οικογένεια του δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει το κολατσιό του. Η οικογένεια δέχθηκε άμεσα βοήθεια και το παιδί επέστρεψε στο σχολείο του.

Το thebest.gr μίλησε με τον Πρόεδρο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμό Χρήστο Σπηλιόπουλο ο οποίος τόνισε ότι με βάση τις εξελίξεις αλλά και σύμφωνα με όσα συμβαίνουν ο αριθμός των οικογενειών που θα χρειαστεί βοήθεια από το «Φωτεινό Αστέρι» θα μεγαλώσει.

Έτσι είναι απαραίτητη η βοήθεια από απλούς συμπολίτες για να μπορέσει και το «Φωτεινό Αστέρι» να βοηθήσει με την σειρά του όσους το χρειάζονται.

Πόσες οικογένειες ζήτησαν και δέχθηκαν βοήθεια από το «Φωτεινό Αστέρι»;

Μέσα σε δυο μήνες βοηθήσαμε άλλες 110 οικογένειες που το είχαν ανάγκη.

Πώς μαζεύονται όλα αυτά που δίνεται στις οικογένειες αυτές;

Με την βοήθεια του απλού κόσμου. Υπάρχουν απλοί πολίτες που έρχονται εδώ και αφήνουν γάλα, πάνες, βρεφικές τροφές, φρουτόκρεμες, ζυμαρικά όσπρια κ.α. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν ζουν στην Πάτρα αλλά καταθέτουν χρήματα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που υπάρχει.

Τι άλλο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο;

Οτιδήποτε μας φέρει κάποιος μπορεί να αξιοποιηθεί. Το τελευταίο διάστημα δώσαμε 8 ηλεκτρικές κουζίνες, 4 πλυντήρια, έπιπλα, ρούχα κ.α. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να βοηθήσουμε.

Πώς μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που το έχει ανάγκη στο «Φωτεινό Αστέρι»;

Δεν έχει παρά να καλέσει στα τηλέφωνα 2611122497 και 6981044800. Από εκεί και πέρα θα πραγματοποιηθεί ένα ραντεβού με την κοινωνική λειτουργό μας και μέσα σε 2-3 μέρες θα υπάρξει βοήθεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις