Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Περπατήσαμε στην Άνω Πόλη, την πιο όμορφη, γραφική και ιστορική γειτονιά της Πάτρας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Περπατήσαμε στην Άνω Πόλη, την πιο όμορφ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η μαγεία αλλά και τα ετοιμόρροπα νεοκλασικά

Φωτογραφικό περίπατο στην πιο όμορφη γειτονιά της Πάτρας έκανε το thebest.gr. Περπατήσαμε στις συνοικίες γύρω από το Φρούριο της πόλης και το Ρωμαϊκό Ωδείο, στην Άνω Πόλη δηλαδή, όπου αρχικά κατοικούσαν κυρίως φτωχοί εσωτερικοί μετανάστες των χωριών της ενδοχώρας, από το Αίγιο μέχρι τον Πύργο.

Σήμερα η περιοχή χαρακτηρίζεται από τα δρομάκια που είναι «στολισμένα» από υπέροχα νεοκλασικά αλλά και πιο σύγχρονα κτίρια που, κατά κανόνα, έχουν σεβαστεί την αρχιτεκτονική ιδιομορφία της Άνω Πόλης.

Όμορφα κτίρια που σε κερδίζουν με τηβν πρώτη ματιά, πολύχρωμα, χαμηλά, με αυλές, μπαλκονάκια και παράθυρα ανοικτά. Λουλούδια, γλάστρες αλλά και διακοσμητικά δέντρα συμπληρώνουν το σκηνικό που μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Τότε που η Πάτρα ήταν πιο ανθρώπινη, πιο φιλική, πιο κομψή… πραγματική αρχόντισσα!

Και βέβαια, ανά τακτά διαστήματα, «ξεπετάγονται» από το πουθενά υπολείμματα του Ρωμαϊκού παρελθόντος της πόλης, αρχαιολογικά ευρήματα που αν είχαν αξιοποιηθεί καταλλήλως θ’ αποτελούσαν πραγματικούς «κρυμμένους θησαυρούς» για τους επισκέπτες της Πάτρας.

 

 

Βέβαια δεν είναι όλα ιδανικά στην Άνω Πόλη. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Εγκαταλελειμμένα, ετοιμόρροπα νεοκλασικά, που αποπνέουν δυσοσμία και αποτελούν «καταφύγιο» ακόμα και έκνομων δράσεων αλλά και «μουτζουρωμένοι» τοίχοι σε, κατά τα άλλα πανέμορφα σπίτια, «γκριζάρουν» κάπως την περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να της… πάρουν την μαγεία της.

 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight