Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Αστυνομία "ξετίναξαν" πανηγύρι στην Πηνεία

Ηλεία: ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Αστυνομία "ξετίνα...

Εξι συλλήψεις

Έξι άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με πληροφορίες στο πανηγύρι του Αγ. Ιωάννη στο Τζαμί Πηνείας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για σωρεία παραβάσεων υγειονομικού και οικονομικού ενδιαφέροντός, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου που φέρεται να διοργάνωνε το πανηγύρι. Στην υπόθεση ενεπλάκησαν το ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ και η Αστυνομία.


Η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει πως οι αυστηροί έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και την αντιμετώπιση άλλων παραβάσεων, οδηγούν στο τέλος των πανηγυριών τουλάχιστον όπως τα ξέραμε στην οργάνωσή τους έως σήμερα, παντελώς ανεξέλεγκτα χωρίς να τηρούνται βασικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν στο Τζαμί κλιμάκια του ΣΔΟΕ αλλά και του ΙΚΑ. Στον πρώτο που πουλούσε ψητή γουρουνοπούλα, τα κλιμάκια βρήκαν πολλές παραβάσεις με σοβαρότερη την έλλειψη έκδοσης αποδείξεων. Ο δράστης αντέδρασε στον έλεγχο και τότε «άρχισαν για τα καλά τα όργανα». Εφοριακοί και υπάληλλοι του ΙΚΑ αναγκάστηκαν να καλέσουν την Αστυνομία για συνδρομή. Έτσι κατόρθωσαν οι αρχές να κάνουν τους ελέγχους ανεμπόδιστα και να βεβαιώσουν παραβάσεις... Μετά άρχισε το «σφάξιμο» της γουρουνοπούλας.


Όσοι δραστηριοποιούνταν στην πώληση γουρονοπούλας την πλήρωσαν ακριβά. Με βάση τις ίδιες πηγές, ο ένας «κάρφωνε» τον άλλο και ο έλεγχος πήγε ούτως ή άλλως σαν ντόμινο. Για την ακρίβεια ο ένας μετά τον άλλο οι εμπλεκόμενοι έλεγαν «αν μας γράψετε για γράψετε και τους άλλους» - που ούτως ή άλλως θα γινόταν έλεγχος.


Βεβαιώθηκαν παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ως προς το στήσιμο του πάγκου για την πώληση της γουρουνοπούλας, την λειτουργία υπαίθριου κέντρου διασκέδασης, την πώληση ανευ αποδείξεων κρέατος, οινοπνευματοδών ποτών και αναψυκτικών αλλά και την παρουσίαση καλλιτεχνικού μουσικού προγράμματος με ζωντανή ορχήστρα πέντε ατόμων και τραγουδιστή με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό χωρίς άδεια λειτουργίας, την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, την απουσία πιστοποιητικών υγείας.


Οι εμπλεκόμενοι θα έπρεπε να φέρουν πρώτα άδεια από το δήμο για τις υπαίθριες ψησταριές και κατόπιν άδειες από το υγειονομικό και φυσικά βάση της οικονομικής τους δραστηριότητας τα υπόλοιπα από την Εφορία. Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

 

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις