Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για μία νέα αρχή, μακριά από τους λικβινταριστές

Για μία νέα αρχή, μακριά από τους λικβινταριστές

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Κάλεσμα για την "πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο", συνυπέγραψε χθες ο Π. Λαφαζάνης, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Ήσυχου ότι από το Μέτωπο του Όχι θα λάβει σάρκα και οστά "το νέο κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο", που τάσσεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παν. Λαφαζάνης και η παρέα του προχώρησαν ένα ακόμη βήμα στην αντικομματική γραμμή που έχουν χαράξει από καιρού, αλλά ο ηγετικός πυρήνας του κόμματος δεσμευόμενος από την δημοκρατική διάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ και βαυκαλιζόμενος ότι οι σύντροφοι θα συνειδητοποιήσουν τον ολισθηρό αριστερίστικο κατήφορο που παίρνουν και θα επανέλθουν, δεν προχώρησε στα δέοντα, ακόμη και όταν ο φραξιονιστικός πυρήνας των βουλευτών αρνήθηκε ψήφο στήριξης της κυβέρνησης δύο φορές.

Ήταν η τρίτη φορά και συνειδητά καταψήφισαν ή αρνήθηκαν στήριξη επιλέγοντας παρών, γυρίζοντας την πολιτική ζωή του τόπου στο 1965, όπου τα ανάκτορα από τα υπόγειά τους τότε,  σήμερα το κογκλάβιο του Σόιμπλε και της ομάδας των πρώην ανατολικών κρατών, μαγείρευαν λύσεις αντιλαϊκές, λύσεις σαν αυτές που απεργάζονται σήμερα οι γερμανικές τράπεζες, που κέρδισαν ως τώρα εκατό δισ. από το ελληνικό χρέος και που θα δέσουν πισθάγκωνα την χώρα για πολλά χρόνια, αφού εάν περάσει το σχέδιό τους για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε κυβερνήσεις τύπου αποστατών, καθώς το πρότυπο δοτών πρωθυπουργών Παπαδήμου δοκιμάστηκε πρόσφατα δύο φορές στην Ελλάδα και απέτυχε.

Και ως οικονομική επίπτωση από την ανώμαλη πολιτική λύση, θα έχουμε καταρχήν το δόλωμα του Δανείου-Γέφυρα για λίγους μήνες, το πάγωμα της επιτευχθείσας συμφωνίας, που παρά τα σκληρά μέτρα που διαλαμβάνει, εντούτοις εμπεριέχει και σημεία που δίνουν την δυνατότητα αναπτυξιακών επενδύσεων μέσω του κονδυλίου των 35 δισ.,  τα οποία σημεία ήδη εξαγγέλθηκαν και μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλα έργα και ένα ακόμη μέρος για ενίσχυση της αγοράς των ΜΜΕ επιχειρήσεων.

Αυτά όλα θα ακυρωθούν και ως τρίτο μέρος του σχεδίου των Σόιμπλε κλπ, θα ακολουθήσει η παροχή δανείων με το σταγονόμετρο και επιστροφή στους ελέγχους ανά τρίμηνο, ώστε να μπορούν να κρατούν σφιγμένη τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων και σε ες αεί χρέος τη χώρα. Έτσι πλέον προκύπτει η ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες:

Α) Για να επιδοκιμασθεί ή όχι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας Συμφωνίας.

Β) Για να αναβαθμισθεί μέσα από την εκλογική διαδικασία και να αποκτήσει την απολεσθείσα πλειοψηφία.

Γ) Για να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό ανώμαλο έδαφος των φραξιών, που υπό το πρόσχημα των τάσεων έγιναν βραχνάς μέσα στο κόμμα.

Μαζεύτηκαν λένε και γράφει η παρέα των αποστατών Λαφαζάνη στο δημοσιογραφικό της όργανο ότι αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία:

«Αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων και οργανώσεων της Αριστεράς, καταγγέλλουν με δήλωσή τους το νέο τρίτο Μνημόνιο και καλούν σε μεγάλους ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή του και την ανατροπή όλων των Μνημονίων, για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας».

Οι υπογράφοντες την δήλωση μετέχουν κατά σειρά στις εξής οργανώσεις και τάσεις: 

Βερναρδάκης Αλέκος - "Κομμουνιστική Ανανέωση", Γαλάνης Νίκος - "Παρέμβαση", Κάβουρας Δημήτρης - "Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη", Καλτσώνης Δημήτρης - "Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ. Κορδάτος", Λαφαζάνης Παναγιώτης - "Αριστερό Ρεύμα" του ΣΥΡΙΖΑ, Μαντάς Παναγιώτης - "ΔΗΚΚΙ", Νταβανέλος Αντώνης - "ΔΕΑ", Παγιάτσος Ανδρέας - "Ξεκίνημα", Σακελλαρόπουλος Σπύρος - "Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)", Σαραφιανός Δημήτρης "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)", Σουάνη Μαρία - "Κομμουνιστικό Κίνημα - Εργατικός Αγώνας", Τζήμας Θέμης - "Δίκτυο Σοσιαλιστών", Χήτας Λάμπρος - "Πρωτοβουλία των 1000".

Η παραπάνω δωδεκάδα ανθρώπων αποτελούν διαλυτικά στοιχεία, που έχοντας κάνει εισοδισμό από την αρχή διαπλάτυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, επί μήνες τώρα επιδίδονται σε λικβινταρισμό στις οργανώσεις του κόμματος και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών, υπό το πρόσχημα της Δημοκρατικής έκφρασης υπονομεύουν την κυβέρνηση της Αριστεράς και τις κομματικές οργανώσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει. Πολύ περισσότερο να στηρίξουν οι κομματικές οργανώσεις το κυβερνητικό έργο, που είναι τιτάνιο και άκρως αναγκαίο αυτόν τον καιρό, που δέχεται πολύπλευρη επίθεση, από τους αποστάτες βουλευτές και λικβινταριστικά στοιχεία, που ενώ δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε παραπάνω από  παρέες, που μόνον ζημιά κάνουν στο λαϊκό κίνημα, από την άλλη εμφανίζονται με δήθεν επαναστατικές διαθέσεις για να εφαρμόσουν συνειδητά ή ασυνείδητα τη γραμμή Σόιμπλε και να μας επιστρέψουν στο κράτος ζόφου και απελπισίας, στην ασύνταχτη χρεοκοπία και με πλήρη υποτίμηση εθνικού νομίσματος στο οποίο θα έχουμε εξ ανάγκης καταντήσει.

Αλλά εάν θέλουμε να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι μεγαλόσχημοι επαναστάτες, που οδήγησαν στην απώλεια της ελάχιστης συνταγματικής δεδηλωμένης (στηριζόμενης στις ψήφους της αντιπολίτευσης) ας δούμε μία μία τις οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω υπογράφοντες:  

Η Κομμουνιστική Ανανέωση: Προήλθε από διάσπαση της ΑΚΟΑ (όταν ξεκίνησε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ), συνεργάστηκε με το ΚΚΕ και τα τελευταία χρόνια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη: Συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γνωστή για τη δραχμολαγνεία της. 

Η ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ: Δύο από τις βασικές "συνιστώσες" της δραχμολάγνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κι εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι δεν συνυπογράφει κανένα στέλεχος από το ΝΑΡ, βασική "συνιστώσα" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Παρέμβαση: Προήλθε από διάσπαση της ΚΟΕ, συνεργάστηκε με το Σχέδιο Β΄ του Αλαβάνου που υποστηρίζει εφαρμογή της δραχμής. 

Ο Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ. Κορδάτος": Προέρχεται από το ΚΚΕ. 

Το Ξεκίνημα: Πρόσκειται στον τροτσκιστικό χώρο, των εισοδιστών. Συμμετείχε παλιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δίκτυο Σοσιαλιστών: Κυρίως αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ που είχαν συνεργασθεί με το Σχέδιο Β΄ του Αλ. Αλαβάνου.
Ερώτηση. Εάν οι παραπάνω κατέβουν στις εκλογές, σαν τι ποσοστό μπορεί να εκπροσωπήσουν από τον ελληνικό λαό;

Αυτό ας το απαντήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ας πράξει τα δέοντα. Ανεξάρτητα του εάν δοθεί ή όχι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Και ας αφήσει τον Παν. Λαφαζάνη, που, ως αποστάτης Κάουτσκι, φιλοδοξεί και δεν το κρύβει, για όσους γνωρίζουμε, να ηγηθεί των παρεών και των εισοδιστών. Και υπόψιν ότι είναι αμφίβολο εάν τον ακολουθήσουν και όλοι οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κι ο κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του φιλοδοξία!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις