Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση και θλίψη στην Πάτρα - Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θέμης Δρουκόπουλος

Συγκίνηση και θλίψη στην Πάτρα - Εκοιμήθ...

Υπηρέτησε από το 1969 έως και το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε στον ιερό ναό της Παντάνασσας

Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας ενός πολύ αγαπητού ιερέως της πόλης, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Θεμιστοκλή (Θέμη) Δρουκόπουλου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 ο π. Θέμης Δρουκόπουλος που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο και με την αγάπη της οικογένειας του, των ενοριτών, των συναδέλφων του ιερέων και των πολιτών της Πάτρας να τον συντροφεύουν.

Ο π. Θέμης που συνδέθηκε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που διετέλεσε ιερέας, με τον ιστορικό ιερό ναό της Παντάνασσας (είχε τοποθετηθεί στο ναό το 1969 ενώ συνταξιοδοτήθηκε το 2012), είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1932. Υπήρξε πτυχιούχος της Θεολογικής και Ποιμαντικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1961 νυμφεύθηκε την Αργυρώ Πολίτη με την οποία και απέκτησαν τέσσερα τέκνα, την Αγγελική που είναι μικροβιολόγος, την Ιωάννα που είναι δικηγόρος, τον Ανδρέα που εργάζεται ως γεωπόνος και το Νικόλαο που είναι χημικός. Είχε επίσης τη χαρά να δει έξι εγγόνια.

Ο π. Θέμης προερχόταν κι ο ίδιος από πολυμελή οικογένεια καθώς είχε άλλα πέντε αδέλφια, ανάμεσα στα οποία είναι και ο γνωστός καθηγητής φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Δρουκόπουλος και ο Κώστας Δρουκόπουλος που είχε για χρόνια το τυπογραφείο/βιβλιοδετείο επί της οδού Φιλοποίμενος 58, στην Πάτρα, πολύ κοντά στον ιερό ναό της Παντάνασσας. Πλησίον της αγαπημένης του ενορίας όπου και λειτουργούσε έμενε και ο π. Θέμης στην οδό Βότση λίγο πιο κάτω από την Καραισκάκη. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες ο π. Θέμης σπάνια ερχόταν πια στο ναό.

Ενίοτε η πρεσβυτέρα του Αργυρώ προσπαθούσε και τον έφερνε κοντά της στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία και μάλιστα η τελευταία φορά ήταν μέσα στην άνοιξη με τον π. Θέμη να κάθεται στη διάρκεια όλης της Θείας λειτουργίας μέσα στο ιερό. Η μνήμη του είχε ατονήσει και μαζί και τα κινητικά προβλήματα, ανάγκασαν τον αγαπητό και ευγενή π. Θέμη να σταματήσει να έρχεται στο ναό της Παντάνασσας και να λειτουργεί.

Μάλιστα ο εκλιπών ήταν και καλλικέλαδος και συχνά στον εσπερινό του Σαββάτου έψελνε μαζί με τους ιεροψάλτες.

Είναι επίσης συγκινητικό το γεγονός ότι εκοιμήθη ακριβώς 1 χρόνο μετά την εκδημία του επίσης πολύ αγαπητού συλλειτουργού του ιερέως π. Ανδρέα Ράπανου, ο οποίος επίσης για χρόνια λειτουργούσε στο ναό της Παντάνασσας και αυτή την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 το πρωί θα τελεστεί ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και το ότι ο π. Θέμης έφυγε από τη ζωή λίγο καιρό αφότου αναμένεται να ολοκληρωθεί και αποπερατωθεί το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του σεισμόκλητου κυρίως ιερού ναού της Παντάνασσας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Πάντως την 1η Αυγούστου του 2010, ο ίδιος μαζί με τον νυν Προιστάμενο του ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους άλλους ιερείς του ναού, είχαν μεταφέρει λιτανευτικά την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας από το λυόμενο ναίδριο στον κυρίως ναό που είχε ανοίξει τότε προσωρινά αφού είχαν γίνει οι απαραίτητες εργασίες της πρώτης φάσεως (είχαν τοποθετηθεί τα υποστηρικτικά σίδερα) για να ξανακλείσει την άνοιξη του 2013. Η Παντάνασσα που εγκαινιάστηκε το μακρινό 1859 αποτελεί διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συγκινησιακά φορτισμένος από το θλιβερό νέο της εκδημίας του π. Θέμη, σε συνεννόηση πάντα με την οικογένεια του εκλιπόντος και του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, η σορός του νεκρού ιερέως θα μεταφερθεί το πρωί στον λυόμενο ιερό ναό της Παντάνασσας στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας όπου και θα τεθεί προς προσκύνηση από τους πιστούς (από τις 7:00 έως και τις 16:00).

*Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στο Φιλόπτωχο ταμείο του ιερού ναού της Παντάνασσας.

*Οι φωτό από το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών, είναι από την 1η Αυγούστου 2010 που είχε ανοίξει και πάλι ο κυρίως ιερός ναός της Παντάνασσας παρουσία και του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις