Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Σοβαρές καταστροφές από την χαλαζόπτωση

Δυτική Αχαΐα: Σοβαρές καταστροφές από τη...

Από την κακοκαιρία της Παρασκευής

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αναφορικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου. Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Σοβαρές οι πληγές που σημειωθήκαν στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας  τόσο από την ισχυρή ανεμοθύελλα που ξεπερνούσε τα δέκα (10) μποφόρ όσο και από την σφοδρή χαλαζόπτωση.

Οι καταστροφικοί άνεμοι εντάσεως δέκα (10) μποφόρ, η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις  που σημειώθηκαν την 10η Ιουλίου 2015 «πλήγωσαν» ανεπανόρθωτα τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου διαπιστώνονται τεράστιες ζημιές στην τρέχουσα παραγωγή καθώς και στο φυτικό κεφάλαιο ( αμπελεοειδή, ελιές, κηπευτικά, καρπουζοειδή, καλαμπόκια κ.α.).

Οι ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και έχουν γίνει αναγγελίες ζημιάς από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου.

«…Σε αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί είναι πάρα πολλά. Δεδομένου ότι οι αγρότες έχουν προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, η μείωση της παραγωγής των καλλιεργειών τους θα είναι ένα πρόσθετο μεγάλο οικονομικό πλήγμα για αυτούς..» επισήμανε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη ζημιά πρέπει να απευθυνθούν στους αντίστοιχους ανταποκριτές για να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δήλωση καλλιέργειας, ΑΦΜ, ταυτότητα, βιβλιάριο Τράπεζας).»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις