Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Φίλης: Δεν ματαιώνεται το δημοψήφισμα

Ν. Φίλης: Δεν  ματαιώνεται το δημοψήφισμα

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων

Το ενδεχόμενο ματαίωσης της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος απέκλεισε κατηγορηματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, εκτιμώντας πως το δημοψήφισμα αποτελεί καθοριστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM υπεραμύνθηκε του της απόρριψης της πρότασης των θεσμών στο επικείμενο δημοψήφισμα υποστηρίζοντας πως «όσο πιο ισχυρή είναι η λαϊκή αξίωση με το "όχι", τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η θέση της διαπραγμάτευσης της χώρας μας την επομένη του δημοψηφίσματος».

Διότι το δημοψήφισμα είναι ένα στοιχείο ισχυρό, καθοριστικό, σε μία διαπραγμάτευση, η οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζεται, δεν έχει τελειώσει» δήλωσε δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς εάν είναι ανίσχυρο το «όχι», ο κ. Φίλης απάντησε:

«Εάν είναι ανίσχυρο, μπερδεύεται το πράγμα... Αν είναι «ναι», σημαίνει πολιτική κρίση στην Ελλάδα και σημαίνει ότι ο λαός επιλέγει να ψηφίσει ένα χειρότερο μέλλον, διαρκούς λιτότητας».

Κληθείς να διευκρινίσει, εάν στην περίπτωση του «ναι» θα διαλυθεί η Βουλή και θα πάμε σε εκλογές, σημείωσε: «Δεν το ξέρω αυτό. Πιστεύω ότι από αυτήν τη Βουλή δεν μπορεί να βγει άλλη κυβέρνηση, ο λαός έχει ψηφίσει με συγκεκριμένη εντολή. Από κει και πέρα θα γίνουν συζητήσεις και με τα άλλα κόμματα, σε αυτό το ευφάνταστο πολιτικό σενάριο του "ναι" που μου λέτε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις