Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την μεταφορά 40.000 μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία, αποφασίζει η ΕΕ

Την μεταφορά 40.000 μεταναστών από την Ε...

Κλείνει η συμφωνία

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν απόψε να υποδεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση των μεταναστών στη Μεσόγειο, αλλά θα αναβάλουν την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν αυτοί, σύμφωνα με προσχέδιο του ανακοινωθέντος το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Μετά τους θανάτους σχεδόν 2.000 μεταναστών που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη με πλεούμενα, η ΕΕ υποσχέθηκε να υιοθετήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία για την επιβολή ποσοστώσεων όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο ή την ανέχεια στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών θα συμφωνήσουν στην "επανεγκατάσταση μέσα σε δύο χρόνια από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη 40.000 προσώπων που έχουν σαφώς ανάγκη διεθνή προστασία, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη", σύμφωνα με το προσχέδιο. Οι χώρες της ΕΕ θα λάβουν μέρος στο σχέδιο αυτό σε εθελοντική βάση.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις