Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Επτά μήνες έχουν να δουν απορριμματοφόρο στην Παλιοβαρβάσαινα

Ηλεία: Επτά μήνες έχουν να δουν απορριμμ...

Ξεσηκώθηκαν για τα σκουπίδια

Επτά μήνες έχουν να δουν απορριμματοφόρο στο χωριό τους οι κάτοικοι της Παλαιοβαρβάσαινας λίγο έξω από τον Πύργο. Την ίδια ώρα η αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη και σε άλλα χωριά του δήμου έχει προχωρήσει και αυτό το γεγονός μεγαλώνει την οργή τους, απέναντι στη δημοτική αρχή.

Έτσι χθες το πρωί αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις και να αποκλείσουν συμβολικά την παλιά εθνική οδό Πύργου – Τριπόλεως, έξω από την είσοδο του χωριού τους.

Ο πρόεδρος Τ.Κ. Παλαιοβαρβάσαινας, Γιώργος Φελερής, τόνισε πως «εφτά μήνες έχει να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών και θέλουμε να διατρανώσουμε το αίτημά μας για να φύγουν τα σκουπίδια από το χωριό μας. Εφτά μήνες ούτε κιλό σκουπιδιών δεν έχει φύγει. Αν μείνουν και άλλο θα αρρωστήσουμε. Οι κάτοικοι καθημερινά μου παραπονούνται για την κατάσταση. Η δημοτική αρχή μου δίνει υποσχέσεις πως θα πάρουν τα σκουπίδια σύντομα και δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί έως τώρα στις υποσχέσεις. Τελευταία με διαβεβαίωσαν πως σε έξι εργάσιμες ημέρες δεν θα υπάρχει σκουπίδι, όχι μόνο στο χωριό αλλά σε όλες τις περιοχές του δήμου. Μακάρι να το δούμε και να μην το πιστεύουμε».

Ο Παναγιώτης Γιάνναρος, κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι «η κατάσταση έφτασε στο τέρμα. Τα σκουπίδια είναι εφτά μήνες αμάζευτα, έχουν σαπίσει και αναδύεται βρώμα και δυσοσμία. Δεν μπορούμε να κάτσουμε στο μπαλκόνι μας από τη μπόχα και τα βράδια κλεινόμαστε μέσα. Υπάρχουν σμήνη από έντομα, τρωκτικά και ερπετά. Με την άνοδο της θερμοκρασίας φοβόμαστε πως θα έχουμε σοβαρές αρρώστιες. Από τη δημοτική αρχή δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο δήμαρχος «σφυρίζει» αδιάφορα και έχει εγκληματικές ευθύνες, όπως και η Περιφέρεια, αλλά κυρίως η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για την καθαριότητα...».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θωμάς Ζάχος, κάτοικος περιοχής, που μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε «ο δήμαρχος γιατί κορόιδεψε το λαό; Είπε ότι έχει σχέδιο για τα σκουπίδια και αυτά έμειναν στους δρόμους και έφτασε το καλοκαίρι. Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση. Μόνο για να παίρνουν το μισθό τους είναι;».Βουρκωμένη από την αγανάκτηση η Αριστέα Καλογεροπούλου, κάτοικος περιοχής είπε πως αυτό που συμβαίνει είναι αμαρτία από το Θεό. «Υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι και κινδυνεύουν από ασθένειες. Φοβόμαστε, δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας από τα ποντίκια και τα φίδια. Πληρώνουμε τα τέλη, πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί μας τα κάνουν αυτά. Πήραν τα λεφτά και δεν έκαναν χωματερές, δεν έκαναν τίποτα. Που πήγαν τα λεφτά, τα φάγανε…»  

Ο Βασίλης Πολιτικός επίσης κάτοικος της περιοχής προειδοποίησε πως «αν δεν πάρουν άμεσα τα σκουπίδια, θα τα φορτώσουμε σε φορτηγά και θα τα πάμε έξω από το σπίτι του δημάρχου. Εκεί θα τα πάρει; Μας έχουν φάει τα ποντίκια, θα αρρωστήσουμε εμείς και τα παιδιά μας και αυτοί κάθονται με τις γραβάτες και τα «αρμάνια» τους και μας λένε όλο θεωρίες. Πράξεις θέλουμε. Να μαζέψει τα σκουπίδια. Να βρουν να τα πάνε…».Οι κάτοικοι είπαν πως αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από το δήμο για την αποκομιδή των σκουπιδιών θα προβούν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις