Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Τα Ευέλικτα Καπάκια" ενώνουν μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από όλο το Νομό Αχαΐας

"Τα Ευέλικτα Καπάκια" ενώνουν ...

Θα δοθούν με αντάλλαγμα την εξασφάλιση αναπηρικών καροτσιών

«ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ»: Ένας τίτλος που περιγράφει την αλλαγή, την μετάλλαξη, την προσαρμοστικότητα, την διαφορετικότητα, την μετάβαση σκέψης και πράξης  από το πλαίσιο  της ύλης στο πλαίσιο των αξιών.

Μια  Δράση που ενώνει μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από 90 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, από όλο το Νομό Αχαΐας, την οποία σχεδίασε και  συντονίζει το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών), λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο κοινωνικών φορέων, (Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Πέλλας, ο οποίος συντονίζει πανελλαδικά την όλη δράση).

Στόχος η ευαισθητοποίηση και η συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τις δικές της πολλαπλές δυνάμεις, στην κατεύθυνση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, διασυνδέοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με την κοινωνική δράση.

Μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, συμμετέχοντας στην δράση, παρακίνησαν  το σχολικό, το οικογενειακό αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον, προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήθος από καπάκια,  και μέσω των Gefyristas», να δοθούν με αντάλλαγμα   την εξασφάλιση αναπηρικών καροτσιών για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Για την φετινή χρονιά η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια», ολοκληρώνεται με την διοργάνωση εκδήλωσης για παράδοση όλων των πωμάτων που έχουν συλλέξει τα Σχολεία αυτό το διάστημα.

Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, η εκδήλωση  προγραμματίστηκε να γίνει την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00, στον παραλιακό χώρο που βρίσκεται απέξω από το Κάστρο του Ρίου, στην πλευρά της Γέφυρας.

Στην εκδήλωση τα καπάκια θα ζυγιστούν, θα απονεμηθούν αναμνηστικοί τίτλοι στα σχολεία και θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στο σχολείο, το οποίο αναλογικά θα συνεισφέρει συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο βάρος.

Προσκαλούμε τους Δ/ντές/ντριες, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων που συμμετείχαν στην δράση, αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί, να παρευρεθεί στην συγκέντρωση και την παράδοση του υλικού που έχουν συλλέξει τα συμμετέχοντα σχολεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις