Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Μαγδαλήνα Πέτσα είναι η ψυχή του TEDxUPatras

Η Μαγδαλήνα Πέτσα είναι η ψυχή του TEDxUPatras

Την ιδέα του TED και των TEDx events την γνώρισε μέσω της AIESEC

H Curator του TEDx University of Patras, Μαγδαλήνα Πέτσα  γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993. Πήγε σχολείο στο Πειραματικό του Πανεπιστημίου Πατρών και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την ιδέα του TED και των TEDx events την γνώρισε μέσω της AIESEC, ενός φοιτητικού οργανισμού που παρέχει στους νέους  εθελοντικά προγράμματα και πρακτικής άσκησης  με σκοπό την ανάπτυξη των ηγετικών τους χαρακτηριστικών.

Στην τοπική επιτροπή της Πάτρας  της AIESEC  δούλεψε σχεδόν δυο χρόνια. Μέσω των συνεδρίων του οργανισμού ήρθε σε επαφή με τα TEDxtalks.

Όταν τελείωσε η θητεία της, στις  αρχές του 2014, μαζί με τον συνεργάτη της Ιωσήφ Λαφαζανίδη αποφάσισαν να κάνουν αίτηση στο TED.com και να φέρουν  σε επαφή για πρώτη φορά το κοινό της Πάτρας με έναν τόσο μεγάλο και διαδεδομένο οργανισμό παγκοσμίως.

Η διαδικασία διήρκεσε αρκετούς μήνες μέχρι να πάρουν την έγκριση του TED.com και να συνθέσουν την ομάδα που θα αναλάμβανε τη διοργάνωση στην Πάτρα. Έτσι είχαν μόλις δυο μήνες για να οργανώσουν το πρώτο συνέδριο TEDxUPatras, το οποίο έγινε με επιτυχία την 1η Νοεμβρίου 2014. Ο στόχος τους ήταν η Πάτρα και οι πολίτες της να έρθουν σε επαφή με την ιδέα του TEDx και να καθιερωθεί ο θεσμός αυτός στην πόλη!  Γι’  αυτό τον λόγο συνεχίζουν  σαν ομάδα για τα επόμενα μελλοντικά events!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Best.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight