Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άρχισαν τα όργανα στην Ηφαίστου- 28 κάτοικοι στα ..κεραμίδια για τραπεζάκια και ηχορύπανση

Πάτρα: Άρχισαν τα όργανα στην Ηφαίστου- ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Μετά τις 7 το απόγευμα τα τραπεζάκια...κλωνοποιούνται, το δε βράδυ κυριαρχούν

Άρχισαν τα όργανα πέριξ της Ηφαίστου στην Πάτρα, περιοχή στην οποία τα τελευταία χρόνια χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης, μετατρέποντάς την στην Πλάκα της πόλης και  στα Λαδάδικα της νεολαίας της η οποία κυριολεκτικά κατακλύζει τα γύρω στενά. Η διασκέδαση όμως η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει τα τραπεζάκια έξω, όπως και τα ...κέφια, έρχεται σε αντίθεση...συμφερόντων με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως πληροφορείται το thebest.gr έχουν ήδη ανέβει στα...κεραμίδια καθώς η άλλοτε ήσυχη  περιοχή τους έχει μετατραπεί στο πιο in, το πιο πολυσύχναστο και το πιο ..φασαριόζικο σημείο της πόλης.

Κάπως έτσι 28 κάτοικοι της περιοχής έχουν ενώσει τις υπογραφές τους για να ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν κάτι για να ξαναβρούν ένα κομμάτι από την ησυχία τους, κάνουν λόγο δε και για παραβάσεις που φτάνουν στο σημείο να ...αποκλείουν τους περαστικούς από πεζοδρομημένα τμήματα προς χάριν των τραπεζοκαθισμάτων τα οποία ιδίως τις νυχτερινές ώρες κάνουν κανονική...απόβαση.

Πρόκειται για κατοίκους των πεζοδρόμων Ηφαίστου, Η. Μηνιάτη, πλ. Καποδιστρίου (Μαρκάτο), Ερισσού και Γεροκωστοπούλου οι οποίοι στο κείμενο που συνυπογράφουν και αποστέλλουν στους αρμόδιους αναφέρουν ότι η  περιοχή τους ήταν μια ήσυχη περιοχή στην οποία κάτοικοι και καταστήματα εστίασης συμβιώνανε αρμονικά, "μέχρι που τον Αύγουστο του 2013  όταν  ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να δώσει άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα αυτά  με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή κάθε βράδυ ιδιαίτερα από Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο να μετατρέπεται σε  ένα υπαίθριο πάρτυ!".

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι "oι καφετέριες και τα μεζεδοπωλεία κάνοντας κατάχρηση της άδειάς τους  κάνουν κατάληψη σχεδόν ολόκληρου του πλάτους του πεζόδρομου με αποτέλεσμα και ένας πεζός να περνάει με δυσκολία. Δε συζητάμε βέβαια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πώς θα περάσει όχημα της Πυροσβεστικής  ή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ! Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα με άδεια αναψυκτηρίου που έχουν μετατραπεί σε συναυλιακούς χώρους με ανοικτές τις πόρτες και την ένταση στη διαπασών! Εμείς δε μπορούμε να ησυχάσουμε όχι μόνο εξαιτίας της δυνατής μουσικής αλλά και των φωνασκιών των θαμώνων των καταστημάτων που διαρκούν μέχρι το πρωί!

Η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη και ανεξέλεγκτη γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από κανένα δημόσιο φορέα. Ο Δήμος Πατρέων πρώτος απ' όλους, αφού αυτός είναι υπεύθυνος για τις σχετικές άδειες τις οποίες  συνεχίζει να παραχωρεί , θα πρέπει να κάνει τους νόμιμους ελέγχους και όπου διαπιστώνεται παράβαση να προβαίνει  στις αντίστοιχες κυρώσεις. Όμως όχι  μόνο δε διενεργείται κανένας έλεγχος αλλά ο Δήμος μας στέλνει στην Αστυνομία και  η Αστυνομία στο Δήμο!

Γιατί ο Δήμος κωφεύει; Γιατί ενώ πήγε αντιπροσωπεία των κατοίκων και εξέθεσε το πρόβλημα στον Αντιδήμαρχο έχουν περάσει έξι μήνες και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση; Το μόνο που λάβαμε ήταν απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα από κάποιους καταστηματάρχες  και γι' αυτό το λόγο αρκετοί από τους κατοίκους φοβούνται να παραπονεθούν δημόσια!

Γιατί  ο Δήμος δε κάνει έλεγχο να διαπιστώσει ότι άλλα γράφουν οι άδειες που έχει χορηγήσει και άλλα συμβαίνουν στη πραγματικότητα; Γιατί δεν ισχύουν για τα καταστήματα αυτά οι ώρες κοινής ησυχίας;

Ελπίζουμε η έκκληση για λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα να εισακουστεί  από τους αρμόδιους φορείς πριν ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση" καταλήγουν  οι 28 διαμαρτυρόμενοι.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι κάτοικοι μετά τον Δήμο και την αστυνομία θα απευθυνθούν τις επόμενες ημέρες και στον Εισαγγελέα.

"Μερικά μαγαζιά τις μέρες αιμχής, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή λειτουργούν μέχρι τις 4 το πρωί κάποια δε εξ αυτών και με μουσικές στη διαπασών καθώς διοργανώνουν και συναυλίες" λέει κάτοικος της περιοχής, η οποία τονίζει ότι ενώ ο νόμος για τα τραπεζοκαθίσματα ορίζει ότι αυτά θα πρέπει να εκτείνονται σε πλάτος ένα μέτρο στον πεζόδρομο και να  μένουν ελεύθερα τα 2/3 για πεζούς και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο.

Όσο για τους ελέγχους του Δήμου; Αυτοί γίνονται από συνεργεία μέχρι το μεσημέρι. Έτσι, μετά τις 7 το απόγευμα τα τραπεζάκια...κλωνοποιούνται, το δε βράδυ κυριαρχούν.

Και την ίδια στιγμή τα καταστήματα πολλαπλασιάζονται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα:Σηκώνονται οι πελάτες για να περάσουν αυτοκίνητα στην Ηφαίστου!


Πάτρα: Αυτό που γίνεται τα βράδια Γεροκωστοπούλου και Ηφαίστου δεν έχει προηγούμενο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Ηφαίστου part 2 - Οι "φυλές" του πεζοδρόμου - Πέντε συν ένας τύποι που θα συναντήσετε

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις