Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Ionian Queen θα μείνει για καιρό ακόμα στο λιμάνι - Άκαρπος και ο χθεσινός πλειστηριασμός

Πάτρα: Το Ionian Queen θα μείνει για και...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η συμβολαιογράφος που έχει αναλάβει την υπόθεση, μιλά στο thebest.gr

Αυτό το πλοίο ποιός θα το πάρει; Άκαρπος απέβη ένας ακόμα πλειστηριασμός για το το Ionian Queen. Η πατρινή συμβολαιογράφος Σαπφώ Παπαγιαβή που έχει αναλάβει την υπόθεση του Ionian Queen για λογαριασμό των πρώην εργαζομένων, μίλησε στο thebest.gr. "Και ο χθεσινός πλειστηριασμός απέβη άκαρπος καθώς, δεν εμφανίστηκε κανείς! Πραγματικά μου έκανε εντύπωση η απροθυμία να διεκδικήσουν το πλοίο, του οποίου η τιμή έχει μειωθεί στο μισό από τις αρχικές απαιτήσεις του ιδιοκτήτη", μας είπε η κ. Παπαγιαβή!

"Μέχρι πριν από λίγες ημέρες το ενδιαφέρον για το Ionian Queen ήταν έντονο. Κι όμως όσο πλησίαζε η ημερομηνία του πλειστηριασμού το ενδιαφέρον χανόταν και το τηλέφωνο είχε σταματήσει να χτυπά. Από ενδιαφερόμενους για να μάθουν στοιχεία για το Ionian Queen και την κατάστασή στην οποία βρίσκεται σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας", μας λέει η κ. Παπαγιαβή και συνεχίζει.

“Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 7 συνολικά πλειστηριασμοί. Όπως γίνεται πάντα ο ιδιοκτήτης ζητά υψηλότερο ποσό από την εκτίμηση του επιμελητή. Ο ιδιοκτήτης στον πρώτο πλειστηριασμό είχε ζητήσει 6 εκατ. ευρώ. Ο επιμελητής είχε εκτιμήσει το πλοίο στα 3 εκατ. ευρώ. Που ήταν και το αρχικό τίμημα του πρόσφατου πλειστηριασμού, έτσι όπως η τιμή είχε υποστεί σταδιακές μειώσεις".

Σύμφωνα με την συμβολαιογράφο, κάθε αίτηση για μείωση που πρέπει να ακολουθηθεί από σχετική δικαστική απόφαση απαιτεί τουλάχιστον την παρέλευση 40 ημερών. Ο τελευταίος πλειστηριασμός και η απροθυμία των υποψηφίων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το Ionian Queen προμηνύει τη διάθεση για νέα μείωση. Όλα δείχνουν πως πάμε για Σεπτέμβρη και για να γίνει ο 8ος κατά σειρά πλειστηριασμός.

Όπως μας είπε η κα Παπαγιαβή το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται -τηλεφωνικά σε πρώτη φάση- από τους υποψήφιους πλειοδότες, δεν είναι για να εκμεταλλευτούν το Ionian  Queen σαν σίδηρο αλλά αφορά στην κατάσταση του πλοίου και το ενδεχόμενο επισκευής του. Κάτι το οποίο μπορεί να ξεπερνά όμως ακόμη και τα 2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο.

Το Ionian Queen έχει ακόμη μέλλον  στο λιμάνι της Πάτρας. Ακόμη κι αν κάποιος” χτυπήσει” την τιμή σε κάποιον πλειστηριασμό, απαιτούνται πολλές ακόμη διαδικασίες και εγκρίσεις ώστε να οδηγηθεί με ασφάλεια εκτός του λιμένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις