Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπαλτάς και Παρασκευόπουλος συμφωνούν με τις θέσεις Πανούση

Μπαλτάς και Παρασκευόπουλος συμφωνούν με...

Αίσθηση από την παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης

Τη στήριξή τους στις θέσεις που διατυπώνει στο άρθρο του στα Νέα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης εκφράζουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Στη γενική κατεύθυνση «συμφωνώ πολύ» δήλωσε ο Αρ.Μπαλτάς, «αυτονόητα» χαρακτήρισε τα όσα γράφει ο κ. Πανούσης ο Ν.Παρασκευόπουλος.

«Υπάρχουν κάποιες ομάδες που θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ» δήλωσε στο Mega, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, σημειώνοντας πως οι ομάδες αυτές, όπως είπε, «καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης, στοχοποιούν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το 'Κόκκινο', γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ».

«Αυτό το φαινόμενο είναι καινούριο, πρέπει να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που απαιτούνται χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα» πρόσθεσε. Ερωτηθείς για το άρθρο του Γ.Πανούση, ο κ. Μπαλτάς είπε πως «στη γενική κατεύθυνση συμφωνώ πολύ».

«Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές» επισήμανε ο υπουργός.

Ειδικά για την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Μπαλτάς είπε πως η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, και «πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Αυτονόητα κατά το Σύνταγμα» χαρακτήρισε τα όσα υποστηρίζει ο Γ.Πανούσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Αν και τόνισε ότι δεν έχει διαβάσει ολόκληρο το άρθρο, ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε πως «ό,τι γράφει είναι πολιτική του άποψη».

«Ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε ζητήματα του δικού του πεδίου, της δικής του αρμοδιότητας. Κάνει μια γενική πολιτική εκτίμηση, που μπορεί να κάνει ο καθένας. Αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. Όλα αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το ζήτημα είναι κάθε φορά να βρίσκει κανείς πού είναι η χρυσή τομή ώστε και το κράτος δικαίου να μπορεί να ικανοποιείται και η ασφάλεια να υπάρχει»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης,χαρακτήρισε «καθόλα άριστες» τις σχέσεις του με τον Γιάννη Πανούση, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Αρθρο - «τορπίλη» του Γ. Πανούση: «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;»

Ραχήλ Μακρή: Ο Πανούσης είναι υπουργός, όχι σχολιαστής

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις