Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταθάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει άμεσα

Σταθάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές θ...

Θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.

«Η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» πρόσθεσε ο Γιώργος Σταθακης. Σημείωσε πως θα επαναφέρει το παλιό σύστημα για δυο Κυριακές το χρόνο και συζητά να επιτρέψει στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δυο Κυριακές τον χρόνον στις περιόδους των εκπτώσεων.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση με τη γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλεγεί για τη βελτίωση των όρων και όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου, όσο και τον χρόνο παραχώρησης, τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό επειδή είναι 50 χρόνια. Για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση.

Σημείωσε, επίσης, ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης έχει καταρρεύσει, γιατί υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της κατασκευής των δρόμων αυτών με τραπεζική χρηματοδότηση. Σε ερώτηση αν θα μειωθούν τα διόδια, είπε ότι δεν έχει να πει κάτι αυτή τη στιγμή.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με όσους έχουν πάρει δάνεια σε ελβετικό Φράγκο διευκρίνισε ότι πριν νομοθετήσει το υπουργείο θα περιμένει πρώτα να εκδοθεί μια σχετική απόφαση των δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, σχετικά με την κατάθεση πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, παρατήρησε ότι «αν η διαδικασία γίνει σωστά και με ανοιχτό ορίζοντα και συντεταγμένα και με πνεύμα ανοιχτών οριζόντων θα ρίξει φως σε μια σημαντική περίοδο».

 

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις