Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καταθέστε νωρίς τη φορολογική και γλιτώστε φόρο

Καταθέστε νωρίς τη φορολογική και γλιτώστε φόρο

Σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση των Ταμείων και ανάσα στους φορολογούμενους - Πρέπει πρώτα να περάσει από το Eurogroup

Έκπτωση στον φόρο εισοδήματος υπόσχεται η κυβέρνηση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν νωρίς.
Πρόκειται για μια από τις προτάσεις για την άμεση ενίσχυση των εσόδων του κράτους που θα καταθέσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση στο Eurgoroup και που εάν εγκριθεί να δώσει ανάσα και στα κρατικά Ταμεία, αλλά και στους φορολογούμενους.

Το σχέδιο είναι σχετικά απλό και προβλέπει τα εξής:
Οι φορολογούμενοι που σπεύσουν να καταθέσουν νωρίτερα τη φορολογική τους δήλωση θα έχουν σημαντική φοροελάφρυνση.Ακόμη δεν έχει καθοριστεί πλήρως τι σημαίνει το νωρίς αλλά με βάση το ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι στα τέλη Ιουνίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων πιθανότατα μιλάμε για κατάθεση φορολογικής δήλωσης τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Οι φορολογούμενοι που σπεύσουν να καταθέσουν νωρίς τη δήλωση θα έχουν μπόνους επί του φόρου που θα καταλογιστεί κατά την εκκαθάριση.Το μπόνους αυτό θα είναι έκπτωση 10% στο τελικό ποσό του φόρου.

Ίσως εάν υπάρξουν αντιδράσεις από τη μεριά των εταίρων η κυβέρνηση να επιβάλει και έναν όρο στους φορολογούμενους που μάλλον θα φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς.
Ο όρος αυτός θα είναι να μην πληρωθεί ο φόρος σε δόσεις, αλλά εφάπαξ.


Με τον τρόπο αυτό θα αποθαρρυνθούν όσοι χρειαστεί να πληρώσουν αρκετά χρήματα και θα προτιμήσουν έναντι της έκπτωση του 10% την τμηματική καταβολή του φόρου.

 

Πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις