Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: To σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το κυκλοφοριακό - Τρένα, λεωφορεία, τραμ και πάρκινγκ

Πάτρα: To σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για...

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη

Την αξιοποίηση και  την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στάθμευσης εκ περιτροπής χωρίς αντίτιμο και δημιουργία παρκινγκ περιλαμβάνει η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας. Το ζήτημα απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες.

Συγκεκριμένα το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής προβλέπει ενιαίο φορέα δημοσίων μεταφορών που θα περιλαμβάνει και τον προαστιακό, αστικά λεωφορεία και μίνι μπας, αλλά και σύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με τραμ περιλαμβάνει η πρόταση της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό που τέθηκε χθες σε διαβούλευση από τους φορείς της Πάτρας., ενώ υπήρχε και μία έκπληξη από τα παλιά: Η γραμμή του τραμ να συνδέεται με αναβατόριο μέσω των σκαλών της Αγίου Νικολάου, όπως γράφει η Πελοπόννησος.

Η εισήγηση έφερε την υπογραφή του αντιδημάρχου Παύλου Στάμου. Όπως επισημάνθηκε τα όποια μέτρα ελεγχομενης στάθμευσης στο κέντρο θα είναι χωρίς αντίτιμο. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο και στον σταθμό υποδοχής σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ. Προτείνεται ακόμη η εκ περιτροπή στάθμευσης στους δρόμους από Ζαϊμη μέχρι Τσαμαδού και από Οθωνος Αμαλίας μέχρι Καραϊσκάκη αλλά και η εφαρμογή μίας ώρας εκ περιτροπής στάθμευσης στην Ελληνος Στρατιώτου. Για την εκ περιτροπής στάθμευση ο έλεγχος θα γίνεται με κάρτα από ημερήσιο ωροδείκτη αλλά και από δημοτικούς υπαλλήλους σε συνεργασία με την αστυνομία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα:Πάρκιγκ, προαστιακός, νέα λεωφορεία,μεταφορά λαϊκών- Τα 20 "κομβικά" σημεία που προτείνουν οι Έμποροι για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού

 

Πάτρα: "Κόλαση" στους κεντρικούς δρόμους ιδιαίτερα όταν βρέχει - Κίνηση και διπλοπαρκάρισμα "σκάνε" το κέντρο και τους οδηγούς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις